1 haftada etkisi inanılmaz! Buzdolabına 1 TL bozuk para koyan sonuca inanamıyor

Avrupa ülkelerinde sıklıkla kullanılan yöntemlerden birisi tatil veya kısa seyahatler için evde olunmayan günlerde yiyeceklerinizi korumak için pratik bir çözüm sunuyor. Bu yöntemde buzdolabında bulunan yiyecekleri atmak yerine dondurucu bölmede kullanılan basit bir teknik ile gıdalarınızı güvende tutabilirsiniz.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 08:38 Güncelleme 20 Eylül 2023, 08:38
1 haftada etkisi inanılmaz! Buzdolabına 1 TL bozuk para koyan sonuca inanamıyor

İÇİNDEKİLER

Çeşitli nedenlerden ötürü uzun süre evden uzak kalanlar için alınabilecek önlemler arasında buzdolabına demir para koymak oldukça akıllıca bir yöntem olarak öne çıkıyor. Özellikle evden ayrı uzun bir süre boyunca oluşabilecek olumsuz durumları düşünerek size şimdi anlatacağımız bu basit adımı atmak tatil sonrası sürprizlere karşı bir güvence sağlayabiliyor. Bakın buzdolabına 1 TL'yi koyunca neler oluyor.

Öncelikle bir kap su alın ve buzu dondurun. Bu, buzdolabınızın içinde bir buz tabakası oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Dondurduğunuz buza 1 TL ekleyin. Bu, yiyeceklerinizin güvenliği için kritik bir adımdır. 1 TL'yi ekledikten sonra, buzdolabınızın kapağını sıkıca kapatın.

Tatilden veya farklı bir şehirden dönüşünüzde buzdolabınızdaki yiyecekleri güvenle tüketmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1 TL HALA BUZUN ÜZERİNDEYSE...

Eğer 1 TL hala buzun üzerinde duruyorsa, buzdolabınızdaki tüm gıdaları güvenle tüketebilirsiniz. Bu, yiyeceklerinizin bozulmadığını gösterir.

Tatil veya seyahatten dönüşünüzde 1 TL'nin hala buzun üzerinde durması, yiyeceklerinizin güvende olduğunu gösterir.

1 TL BUZUN ALTINA DÜŞTÜYSE...

Ancak eğer 1 TL buzun altına düştüyse, buzdolabınızdaki gıdaları kesinlikle tüketmeyin. Bu yiyeceklerin bozulmuş olduğunu gösterir.

1 TL buzun altına düştüyse, buzdolabındaki gıdaları tüketmemelisiniz.

Buzdolabınız uzun süre enerji kesintisine uğrarsa, içindeki tüm ürünler bozulabilir. Özellikle et, tavuk gibi ürünler için geçerlidir ve bu yiyecekler %90 bozulma riski taşır. Bu durum sağlığınıza ciddi zararlar verebilir, hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.