Yine aynı yer yine felaket! İzmir’de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü: Arama çalışmaları sürüyor

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale eden bir helikopter, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü. Mürettebattan 1 kişiye sağ ulaşılırken, ekipler kayıp 2 Kırgız, 1 Türk personeli bulmak için aramalara başladı. İşte sizler için derlediğimiz 18 Eylül TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2023 Güncelleme 18 Eylül 2023, 07:01
Yine aynı yer yine felaket! İzmir’de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü: Arama çalışmaları sürüyor

İÇİNDEKİLER

İzmir'de çıkan orman yangınına müdahale etmek isteyen helikopterlerden biri, su alırken Tahtalı Barajı'na çakıldı.

Kırgız uyruklu 2.pilot kurtarıldı. Ekipler kayıp 2 Kırgız, 1 Türk personeli bulmak için aramalara başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini belirterek "Karaya çıkartılması işlemleri başlayacak" ifadesini kullandı. 2017'de de aynı yerde bir helikopterin kazaya uğrayarak 5 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.



SALGIN BAŞLADI
Libya Derne, tsunamiye benzer felaketle yıkıldı. 20 bine yakın kişi, hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı. Derne'nin tanınmaz hale gelmiş sokaklarında yüzü maskeli ve koruyucu kıyafetler giymiş kurtarma ekipleri, amansız mücadele ile canlı aramalarını sıklaştırdı. Ancak şehirde, içme suyu nedeniyle salgın hastalıklar başladı. Kara mayınları tehlikesi de endişeye yol açtı.



HAYAT KARARTAN 1 AY!
Bursa'da yaşayan Tuncay Şener (35), 1 ay önce arkadaş ortamında tanıştığı sevgilisi Nurgul Demir'le (38) kıskançlık yüzünden tartışma yaşadı. Olay yerini kavgaya bıraktı. Şener, yanında getirdiği tabancayla Demir'i hayattan kopardı. Ardından da aynı silahla başına ateş edip canına kıydı. 2013'de Bursalı bir iş insanı ile olan ilişkisinden kızı E.E.K.'yi (10) dünyaya getiren Demir'in alkol problemi olduğu ve kızının velayetinin bu nedenle uzun süredir babası tarafından alınmak istediği de belirtilirken, çocuk olayın ardından babasına teslim edildi.



KATİL ARI
Bursa'da dün akşam tarlasında çalışan Cavidan Güç (65), arı sokması sonucu fenalaştı. Yere yığıldı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadını hastaneye kaldırdı. Ancak alerjisi olduğu tespit edilen Güç, kurtarılamadı.

KATLİAM GİBİ KAZA: 5 ÖLÜ 30 YARALI
Van'da içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu otobüs, dün sabaha doğru sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajda devrildi. 5 kişi, hayatını kaybetti. Gaziantep'e götürülen araçta polis, şoför ve kaçak göçmenlerden oluşan 30 kişi yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

TARİHİ BASKIN
İstanbul Eyüpsultan'da 5 şüpheli, Bizans dönemine ait altın yazma Tevrat'ı 2 milyon dolar karşılığında satmaya çalıştı.

Polis, şüphelilerin peşine takıldı. Şahısların alıcılarla buluşacağı sırada kafeye baskın yapıldı. M.S, A.E, T.Ş, E.B. ve Z.A. yakalandı. Tevrat incelenmek üzere İstanbul Yazma Eserler Başkanlığına yollandı. (MUSTAFA BAKIRHAN)



NUMBER 'VAN'
Van Erciş'e bağlı Çelebibağı Mahallesi'nde gölün çekilmesiyle Urartu Krallığı tarafından inşa edilen tarihi kale ve kalıntıları ortaya çıktı. Bölgeye bir grup arkadaşıyla giden araştırmacı-gazeteci Nihat Çavuşoğlu, gölde 6 kilometre çekilme yaşandığını anlattı.

"Kale, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de onarımı yapılarak kullanılıyordu. Biz daha önce tekneyle geldiğimiz bu bölgeye, şimdi araçla gelip kaleyi fotoğrafladık" ifadesini kullandı.



'HiLAL' OLSUN SiZE
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde okuyan Hilal Tepe (25), okulda olduğu sırada depreme yakalandı. Mezun olan genç kız, Erasmus Plus programıyla Polonya'da eğitim gördüğü sırada İngiliz Thomas Steinmetz (25) ile tanıştı. Türkiye'ye dönen ikili, Sakarya'da yapılan kır düğünüyle dünyaevine girdi. Düğüne 10 farklı ülkeden arkadaşları katıldı. (FATMANUR AKKIŞI)


Y'ÜZÜCÜ' OLAY
İstanbul'da Salih Göktebin, Boğaziçi Yüzme Yarışı'na katıldı. Bu sırada kendini akıntıya bıraktı.

Ayakları kurtarma botunun pervanesine çarptı. Parçalandı. Şikayetçi olmadı: Kaptanın kastı yok.



197 MİLYON DEVRETTİ
6 BİLEN çıkmayınca 197 milyon 552 bin lira devretti. 5 bilenler 54 bin 264'er, 4 bilenler bin 577'er, 3 bilenler 89'ar, 2 bilenler 10'ar lira alacak.



1 MİLYON DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca bir milyon 27 bin lira devretti. 5 bilenler 10 bin 488'er, 4+1 bilenler bin 311'er, 4 bilenler 129'ar, 3+1 bilenler 62'şer, 3 bilenler 21'er, 2+1 bilenler 22'şer, 1+1 ve 0+1 bilenler 9'ar lira alacak.

VİCDANA ÇAĞRI
Antalya'da 112 Çağrı Merkezi'ne 8 ayda 2.5 milyon çağrı geldi. Bunlardan yüzde 64'nün gereksiz olduğu belirlendi!

ANZER'DE YENİ FİYAT
Ünlü Anzer balında rekolte önceki yıla oranla yüzde 15 azaldı. Kilo fiyatı 2 bin 500 TL'ye çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN