Vicdansız ev sahibi engelli kadını sokağa attı! Kadın şiddet gördüğü eski kocasının yanına taşınmak zorunda kaldı

Engelli anne, ev sahibi tarafından 10 yaşındaki oğluyla sokağa atıldı. Dayak yüzünden boşandığı eşine sığınmak zorunda kaldı. İşte sizler için derlediğimiz 17 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
Vicdansız ev sahibi engelli kadını sokağa attı! Kadın şiddet gördüğü eski kocasının yanına taşınmak zorunda kaldı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan yüzde 60 engelli Dilek Altun, 10 yaşındaki oğluyla ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Toplam 5 bin 500 TL engelli maaşı alan kadın, çareyi dayak yüzünden boşandığı eski kocasının yanına gitmekte aradı. "Ben sadece 5 bin liralık bir kiralık ev arıyorum. Aç kalsam da olur. Bana yardım eden çıkarsa çok mutlu olurum" diyerek çaresizliğini anlattı.

KONYA'NIN GURURU
ATV'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster"de büyük ikramiyeyi alan Rabia Birsen Göğercin, memleketi Konya Hüyük'te düzenlenen Kırmızı Altın Gençlik Festivali'ne katıldı. Herkesin büyük ilgi gösterdiği milyoner Göğercin, "Beni ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Bu gururu sizler bana yaşatıyorsunuz" ifadesini kullanarak mutluluğunu dile getirdi.

'SA'HİBİNDEN 'SA'TILIK MEZAR
İstanbul Zincirlikuyu'da mezar yeri satan bir kişi 'pes' dedirtti. Sabancı ailesinin kabrine komşu olan yeri 7,5 milyon liradan satacağını bildirdi. İlanda "Hemen yerinizi ayırtın. Her canlı ölümü tadacaktır. Sabancı'ya komşu 4 kişilik mezar yeri. Zincirlikuyu mezarlığında" ifadesine yer verildi. Bazı vatandaşların Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu ve Aşiyan'da boş mezarları 200 bin ila 2 milyon TL'ye kadar sattığı öğrenildi.

SİNİRLERİNE 'HAKİM' OL
Rize Çamlıhemşin Ayder Yaylası'nda bazı alanların imara açılmasına karşı vatandaşların açtığı 4 ayrı davanın bilirkişi keşfi yapıldı. Keşif sırasında bir hakim, vatandaşlarla gergin dakikalar yaşadı. Yanlarına gelen bir vatandaşa parmak sallayarak çıkıştı. "Seni içeri aldırırım" diye bağırdı. Görevlilere "Gönderin bunu gelmesin" diyerek emir yağdırdı. Davanın avukatları, görevli hakimi sakinleştirmeye çalıştı.



BÜYÜKELÇİ REHİN
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte'nin Nijer'de rehin alındığını açıkladı. "Nijer'de şu anda kelimenin tam anlamıyla büyükelçilikte rehin alınmış bir büyükelçimiz (İtte) ve diplomatik görevliler var. Gıda teslim edilmesine izin verilmiyor. Askeri erzakla yemek yiyorlar" ifadesini kullandı. Nijer'de 26 Temmuz'da başa geçen askeri yönetim, 25 Ağustos'ta Fransa'nın Büyükelçisi Itte'ye ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanımış ancak Itte, ülkeden ayrılmamıştı.



KIRILAN BIÇAK KURTARDI
Eskişehir'de Fatih Durmaz (42), takip ettiği eski sevgilisi, spor eğitmeni Gamze Cesur'u (34), 15 bıçak darbesiyle yaralayıp kaçtı. Cesur, el ve parmaklarını kullanamadığı için 2 kez ameliyat olup, fizik tedavi görmeye başladı. Gözaltına alınan Durmaz, mahkemece 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Genç kadın, "Bıçak kırılmasaydı, şimdi hayatta değildim" diyerek bir mucizeyi anlattı.

KAPALIÇARŞI'DA KORKUTAN YANGIN
İstanbul Fatih'te tarihi Kapalıçarşı'nın Mercan kapısının olduğu bölümün çatı kısmında dün akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar, büyük korku yaşadı. Yükselen alevler üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri gönderildi. Ekipler, çalışmaların ardından yangını kontrol altına almayı başardı.


123 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 123 milyon 393 bin 680 lira devretti. 5 bilen 1 kişi, 1 milyon 277 bin 459 lira, 4 bilenler 6 bin 231 lira, 3 bilenler 388 lira, 2 bilenler 37 lira ikramiye alacak.

İNSANLIĞIN İNTİHARI
Konya'da Fatmanur Atasayım (19), bir AVM'den atladı. Çevredekiler ise engellemek yerine bu durumu kayda aldı.

SON DAMLA
Konya'da cezaevinden izinli çıkan Neşet Güneş (25), dini nikahlı eşi Damla Dakım (25) ile telefondaki mesaj yüzünden tartıştı. Talihsiz kadını, 47 kez bıçakladı. Damla, kurtarılamadı.

'AL'A'ÇAK' İŞKENCE
Balıkesir'de M.R.B. (19) ile O.D. (33), alacak nedeniyle husumetli oldukları F.A.'yı (25), gözlerini bağlayıp otomobille kaçırdı. İşkence görüntülerini kayda alıp 2 bin 500 lirasını ve cep telefonunu gasp ettikten sonra bıraktı. Sonra da o anları sosyal medyadan paylaştı. Şikayet üzerine yakalanan zanlılar tutuklandı. Görüntüler delil olarak dosyadaki yerini aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN