İstanbul'da akıllara durgunluk veren olay: İlaç verip hipnoz etti cinsel istismar yalanıyla...

İlaçla çocukları hipnotize etti. Yalandan aile içi taciz teşhisi koyup, anne-babalardan tehditle para istedi. İhbar üzerine yapılan baskında, yardımcıları ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
İstanbul’da akıllara durgunluk veren olay: İlaç verip hipnoz etti cinsel istismar yalanıyla...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Prof. Dr. S.S. Z., Adli Tıp Kurumu üyesiyken 2016'da KHK ile FETÖ üyeliği nedeniyle ihraç edildi. Çocuk psikiyatristi profesör, 15 ay cezaevinde kaldıktan sonra, annesinin hastalığını gerekçe gösterince 2017'de tahliye edildi. Cezaevinden çıkınca Bakırköy'de özel bir çocuk psikiyatri kliniğinde hasta kabul etti. Skandal ise bu kliniğe ailelerin çocuklarını getirmesiyle baş gösterdi.

TUTUKLANDI
Tedaviye aldığı çocuklara, hayvanlarda kullanılan Ketamin adlı ilacı enjekte etti. Transa geçen kız çocuklarına, "Baban seni taciz ediyor", erkek çocuğuna ise "Annen seni taciz ediyor" şeklinde telkinler verdi. Çocuklara bu düşünceyi empoze etti. Sonra gerçek dışı rapor hazırlayıp, anne- babalardan tehdit ve şantaj yoluyla para istedi. Bu yöntemle 40 ayrı çocuğa sahte teşhis koyduğu öğrenildi. Şikayet üzerine yakalanıp adliyeye sevk edildi. Hapse gönderildi.

KETAMİN NEDİR
Ketamin, esas olarak anesteziyi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken, kişiyi trans benzeri bir duruma sokar. Diğer kullanımları arasında kronik ağrı, yoğun bakımda sedasyon ve depresyon vardır.
Yunus Emre KAVAK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN