Almanya Yasemin'i arıyor: Çaldığı 230 milyon lirayı Viyana'dan hava yolu ile İzmir'e yollamış!

Almanya'da Türk asıllı Yasemin Gündoğan'ın çalıştığı para dağıtım şirketinden 8 milyon euro çalarak kayıplara karışması üzerine Almanya'da özel ekip kurulmuştu. Alman sigorta şirketi, parayı ödedi. Yasemin’i yakalamak için Türkiye’ye 4 dedektif gönderdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
Almanya Yasemin’i arıyor: Çaldığı 230 milyon lirayı Viyana’dan hava yolu ile İzmir’e yollamış!

İÇİNDEKİLER

Almanya'da lisede aşçılık, dondurmacılık eğitimi alan Türk kızı Yasemin Gündoğan, bir süre kafelerde dondurmacı olarak çalıştı. 2019'da para taşıma şirketi olan Loomis Deutschland'da işe başladı. Merkez Bankası'ndan transfer edilen paraları bankalar için paketlemek ve ATM için para kasetlerini doldurma görevine alındı. Aynı vardiyada görev yapan güvenlik personeli Henning Behrens ile yakınlaştı. 21 Mayıs 2021'de milyonluk vurgun için düğmeye bastı. Olay günü para aktarım masasına geçerken diğer günlerden farklı olarak yanına iki konteyner daha aldı. ATM kasetlerini doldurup bankalara aktarılacak para torbalarını bağladı. 20 milyonluk aktarımı gerçekleştirirken düzenli olarak diğer konteynere para attı.



SEVGİLİSİNİ KULLANDI
İş çıkışı çöpleri atma bahanesiyle Behrens'e garaj ve para transfer ünitesinin kapısını açtırdı. İçinde 8 milyon 196 bin 925 euro olan iki konteynerı dışarıya çıkardı. Kayıplara karıştı. Minibüsle Viyana'ya ulaştığı, paraları ticari havayolu taşımacılığı yapan kişilere paylaştırarak Türkiye'ye soktuğu ortaya çıktı. İzmir'e gelip Çeşme'de tatil yaptı. Burada o paraların bir kısmıyla 2 villa aldığı anlaşıldı.



4 DEDEKTİF ARAŞTIRIYOR
Alman sigorta şirketi çalınan 8 milyon 196 bin 925 euro'yu para taşıma şirketine ödedi. Ardından şirket, İspanyol asıllı 4 dedektifini Türkiye'ye yolladı. Dedektifler, tutuklu zanlı Büşra S.'nin ifadelerine, telefon kayıtlarına ve banka hesap hareketlerine ulaştı. Araştırmaya başladı.
Ümit Erkan DEMİRCAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN