İzmir'de orman yangınına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı'na düştü! Aranan 3 kişiden acı haber geldi

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale amacıyla kullanılan bir helikopter suyu aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevli dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğer üç mürettebatı arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yumaklı, "Kurtarılan Kırgız personelin sağlık durumu iyi. Diğer personelleri arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı. Helikopterde mürettebata rastlandı mı? sorusuna da yanıt veren Yumaklı, "Şu anda onu söylememiz mümkün değil. Arama çalışmaları dışarıda da devam edecek. Diğer üç personelin akıbetiyle ilgili bilgi verebilecek bir pozisyonda değiliz." dedi. Kırgızistan uyruklu personelin kurtarılma anı kameralara böyle yansıdı. Gelen son dakika haberine göre, İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterdeki 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 16:38 Güncelleme 17 Eylül 2023, 18:55
İzmir’de orman yangınına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı’na düştü! Aranan 3 kişiden acı haber geldi

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken düşen helikopterde arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı 3 kişiden acı haber geldi.

KAYIP 3 ALEV SAVAŞÇISI ARANIYOR I VİDEO İZLE

Menderes ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterlerden biriyle irtibat, saat 23.53'te kesildi. Yapılan araştırma sonucunda helikopterin su aldığı, Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlendi.



Bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. 4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu, sağ olarak kurtarıldı. Durumu ağır olduğu öğrenilen pilot, SBÜ Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kurtarılan Kırgız personelin sağlık durumu iyi. Diğer personelleri arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yumaklı şunları söyledi:

"1'i Türk 3'ü Kırgız dört personel helikopterde bulunuyordu. Kırgız uyruklu personellerden biri kurtarıldı. Şu an hastanede yoğun bakımda, herhangi bir hayati tehlikesi yok."

DİĞER 3 KİŞİDEN ACI HABER
Gelen son dakika haberine göre, İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterdeki 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ NOKTA BELİRLENDİ
Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, İtfaiye su altı arama kurtarma ekiplerince Tahtalı Barajı'nda sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucunda helikopterin düştüğü yer belirlendi.

Çalışmalara günün aydınlanmasıyla havadan da helikopter destek verdi. Ekiplerin bölgede arama kurtarma çalışması sürüyor.

Diğer yandan gece ara verilen yangın söndürme çalışmaları, gün aydınlanınca yeniden başladı.

KURTARILMA ANI KAMERADA
Bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan Bornova Arama Kurtarma Derneği üyeleri, helikopterin düştüğü alana gelerek yaptıkları çalışmada Kırgızistan uyruklu mürettebatı kurtardı. Kurtarma anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

YANGIN
Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı. Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının, sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.



İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Yangın için gece görüş özelliği olan 3 helikopter, görev yapıyordu.

BOLU'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Gerede-Ankara yolu Afşar Yaylası mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine yangın yerine, Bolu'dan ve bölge illerden orman işletme müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına, Valiliğin koordinasyonunda 4 helikopter, 9 arazöz, 4 iş makinesi, 2 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı ve 80 personel ile müdahale edildi.

Durumun bildirilmesi üzerine yangın yerine, Bolu'dan ve bölge illerden orman işletme müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına, Valiliğin koordinasyonunda helikopterler, arazözler, iş makineleri, su ikmal araçları, ilk müdahale araçları ve çok sayıda personel ile müdahale edildi.

VALİ KILIÇ VE BAKAN YARDIMCISI TİRYAKİ İNCELEMELERDE BULUNDU
Bölgeye gelen Vali Erkan Kılıç ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

Vali Kılıç, gazetecilere, Gerede ilçesinin Afşar Yaylası mevkisinde öğle saatlerinde çıkan yangına, bölge illerden orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile AFAD İl Müdürlüğü personelinin müdahale ettiğini söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına helikopterlerin de destek verdiğini aktaran Kılıç, "Hemen yakınımızda bir yangın söndürme göleti var. O göletten de su alarak yangına müdahale ediliyor. Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı denilebilir. İnşallah kısa süre içerisinde yangını söndürmeye çalışacağız." diye konuştu.

Vali Kılıç, yangından yaklaşık 40 hektar alanın etkilendiğinin düşünüldüğünü kaydetti.

"ÜMİT EDİYORUZ Kİ AKŞAM SAATLERİNE KALMADAN YANGIN SÖNDÜRÜLMÜŞ OLUR"
Bakan Yardımcısı Tiryaki de yangına 12 helikopter, 42 arazöz, itfaiye araçları, su tankerleri ve yaklaşık 400 iş gücüyle müdahale edildiğini ifade etti.

Ekiplerin çalışmasının devam ettiğini aktaran Tiryaki, "Ümit ediyoruz ki akşam saatlerine kalmadan yangın söndürülmüş olur." dedi.

Tiryaki, ilgililerin gelişmeleri yakından takip ettiğini aktararak söndürme çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

İklim değişikliği nedeniyle son yıllarda sadece Türkiye'de değil, birçok ülkede orman yangınlarında artış olduğuna dikkati çeken Tiryaki, "Buna karşı da kurum olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Hava gücü ve kara gücünü geçen yıllarla mukayese edilemeyecek kadar artırdık. Hassasiyetle konuya yaklaşıyoruz. İşte burada da görüldüğü gibi normalde hava araçlarımızın konuşlandığı bir bölge olmamasına rağmen çok kısa sürede hava araçları hatta uçaklarla müdahale edildi. Akşam üzerine doğru inşallah bu yangının tamamen kontrol altında alındığını söylemek istiyoruz." diye konuştu.

Tiryaki, bölgede sadece Gerede'de yangın olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebildi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Öte yandan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebiliyor.

ADANA'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kalkumaç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 2 uçak 10 arazöz ile çok sayıda ekip sevk edildi. Orman yangını, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN