Hatay’da hamile doktora şiddet I Saçlarından çekip yerlerde sürükledi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Saldırgan tutuklandı!

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Defne Devlet Hastanesi’nde görevli 11 haftalık hamile dermatoloji Uzmanı Dr. K.E.K. hasta tarafından şiddete uğradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Defne Devlet Hastanesi'ndeki bir hekime saldıran zanlının tutuklandığını duyurdu.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 18:58 Güncelleme 15 Eylül 2023, 18:58
Hatay’da hamile doktora şiddet I Saçlarından çekip yerlerde sürükledi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Saldırgan tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

Hatay'ın Defne Devlet Hastanesi'nde G.T. adlı hasta yakını sırası gelmeden muayene olmak istedi ancak hastanede görevli dermatoloji uzmanı doktor bunu kabul etmedi.

Duruma sinirlenen saldırgan, doktorun yüzüne yabancı bir cisim attı, saçlarından çekip yerde sürükledi, tekmeleyip yumrukladı. 11 haftalık gebeliği olan doktor, iç kanama geçirdi. Doktora, gebeliğinin tehlikeye girmesinden dolayı bir hafta iş göremezlik raporu verildiği belirtildi.

HAMİLE DOKTORU SAÇLARINDAN SÜRÜKLEDİ
Gelen bilgilere göre doktorun yüzüne bir cisim fırlatan saldırgan, 11 haftalık gebeliği olan genç kadını saçlarından çekip yerde sürükledi, tekmeleyip yumrukladı. İç kanama geçiren doktora, bir hafta iş göremezlik raporu verildiği belirtildi.



ZANLI TUTUKLANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi'nde hekime yönelik şiddet olayı zanlısının sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandığını duyurdu.



KOCA: YARGIYA GÜVENİMİZ TAM
Olaya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Defne Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, bir hekim arkadaşımız, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Çok üzgünüz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Zanlı olayın akabinde gözaltına alınmıştır. Yargıya güvenimiz tam. Ama bizler, sağlık çalışanları olarak, hasta/ hasta yakınları ile her ilişkimizde, birbirimizde daima aradığımız insanlığa da hep güvenebilmeli değil miyiz?" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN