Dünyada 4 ülke adını değiştirdi! 2 Avrupa ülkesi de listeye girdi! İşte ülkelerin yeni isimleri

Bir ülkenin adını değiştirmesi şu an için oldukça nadir bir olaydır ve genellikle tarihsel, kültürel veya siyasi nedenlerle meydana gelir. Bu tür isim değişiklikleri, farklı dönemlerde çeşitli sebeplere dayanıyor ve uluslararası tanınma süreçlerini gerektiriyor. İsim değişikliği bir ülkenin kimliğini, geçmişini veya siyasi yönünü yansıtmak amacıyla gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda coğrafi veya siyasi değişiklikler sonucunda da isim değişikliği yapılabilir. Bu değişiklikler ise genellikle uzun ve karmaşık süreçleri içeriyor.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 12:35 Güncelleme 16 Eylül 2023, 12:35
Dünyada 4 ülke adını değiştirdi! 2 Avrupa ülkesi de listeye girdi! İşte ülkelerin yeni isimleri

İÇİNDEKİLER

Dünya genelinde bu tür isim değişiklikleri oldukça nadir görülüyor. İsim değişikliği yapmak uluslararası ilişkilerde ve tanınma süreçlerinde büyük bir öneme sahiptir ve titizlikle ele alınır. İsim değişikliği kararı alan ülkeler genellikle özel koşullar altında bu adımı atar ve uluslararası toplumun bu değişikliği tanıması için çaba sarf eder.

SÜRPRİZ GELİŞME!

Son günlerde Hindistan'ın ülke ismini Bharat olarak değiştireceğinin iddia edilmesi akıllara isimlerini değiştiren ülkeleri getirdi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti

2004 yılında adını Makedonya Cumhuriyeti'nden Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ne çeviren bu Avrupa ülkesi, komşusu Yunanistan ile yaşadığı bir isim anlaşmazlığı sonucunda bu değişikliği gerçekleştirdi. Bu isim değişikliği, uluslararası tanınma ve ilişkiler açısından büyük önem taşıdı.

Hollanda

Holland ve Netherlands kelimeleri her ikisi de Hollanda'yı ifade ediyor olsa da, Hollanda hükümeti 2020 yılında "Holland" ismini terk etti çünkü bu isim sadece ülkenin bir bölgesini temsil ediyordu. Şu anda ülkenin resmî adı Netherlands olarak kullanılıyor.

Çekya

Çek Cumhuriyeti, adını Çekya olarak değiştirdi ancak bu değişiklik pek çok kişi tarafından henüz tam olarak benimsenmemiştir. Birleşmiş Milletler 2016 yılında bu isim değişikliğini kabul etti, ancak halk arasında hâlâ yaygın olarak Çek Cumhuriyeti olarak bilinmektedir.

Eswatini

Güney Afrika ülkesine sıkışmış olan Svaziland, 2018 yılında adını eSwatini Krallığı olarak değiştirdi. Bu değişikliği ülkenin mutlak hükümdarı Kral III. Mswatti, bağımsızlık kutlamaları sırasında açıkladı ve "Eski adlarına geri dönmüş olan bağımsız Afrika ülkeleri gibi" dedi. Artık ülke resmî olarak eSwatini Krallığı olarak anılmaktadır.