Tatilin tadı sonbaharda çıkar! İşte Ege ve Akdeniz’de tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajlardan bazıları...

Okulların açılmasıyla sahiller sakinleşti. Yaz kalabalığı olmadan deniz keyfi yaşamak isteyenler için en uygun döneme girildi. İşte Ege ve Akdeniz’de tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajlardan bazıları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2023 Güncelleme 12 Eylül 2023, 07:01
Tatilin tadı sonbaharda çıkar!  İşte Ege ve Akdeniz’de tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajlardan bazıları...

İÇİNDEKİLER

Fethiye'deki Kumburnu Plajı dağların denizle buluştuğu muhteşem doğal manzara ile çevrelenmiş durumda. Ölüdeniz Tabiat Parkı içindeki plaj, 2 km uzunluğa sahip.

Doğa ile iç içe bir atmosferde, turkuaz denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler burayı mutlaka yüzülecek plajlar listene ekleyebilir. Su sporları açısından da elverişli olan plajda kano, deniz bisikleti ve daha pek çok su sporu aktivitesini deneyimleyerek deniz tatiline renk katabilirsiniz.



BELCEKIZ PLAJI/MUĞLA
Fethiye'nin doğal hazinelerinden biri olan Belcekız Plajı, Ölüdeniz kıyısında uzanan altın kumsalı, berrak mavi denizi ve şahane manzarası ile en görülesi plajların başında geliyor. Yamaç paraşütü tutkunları için de eşsiz bir adres olan plaj ve çevresi, çarpıcı manzaralar eşliğinde paraşütçüleri ağırlıyor. Su sporları meraklıları için de pek çok aktivite imkanı sunan plaj, Ölüdeniz'in serin sularına doyacağınız, yılın tüm stresinden arınıp huzur bulacağınız bir tatil için sizi bekliyor.

KLEOPATRA PLAJI/ANTALYA
Antik dönemlere kadar uzanan geçmişi ve güzelliği ile dünya çapında bir üne sahip... 2 kilometre uzunluğundaki plaj ismini Antik Mısır'ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra'dan alıyor. Güneş ışıkları altında parıldayan altın kumsalı ve sığ denizi ile Kleopatra Plajı, doğal havuz görünümüne sahip küçük bir koya sahip olması ile de ilgi görüyor.

KONYAALTI PLAJI/ANTALYA
7 Kilometre kesintisiz uzunluğu ile Antalya'nın en büyük plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı, Akdeniz'in en meşhur sahilleri arasında yerini alıyor. Falezler boyunca Antalya Limanı'na kadar uzanan Konyaaltı Plajı, tertemiz denizi ile tatilcileri ağırlıyor. Eğer yolunuz Antalya'ya düşerse burada bir yüzme molası vermeyi ihmal etmeyin.

ILICA PLAJI/İZMİR
İzmir'in genellikle serin sulara açılan plajları ile ünlü ilçesi Çeşme'de bulunan Ilıca Plajı, ılık denizi ve kilometrelerce uzanan kumsalı ile Ege'deki en güzel plajlardan biri... Ilıca aynı zamanda kaplıca suları ile de ünlü... Bu özelliği denizde de kendini gösteriyor. Yeraltı kaynak sularının beslediği Ilıca denizi, bölgedeki diğer koylara göre daha ılık suyu ile en çok tercih edilen plajlar arasında bulunuyor. Plaja Alaçatı, Çeşme, Urla gibi noktalardan toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Plaja yakın pek çok konaklama seçeneği de bulunuyor.

KUMLUK PLAJI/MUĞLA
Hem konumu hem güzelliği ile sadece Datça'da değil Ege sınırları içinde görülmesi gereken en güzel plajlardan biri... Datça'nın merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz Kumluk Plajı, göl kadar durgun ve sığ denizi ile sizi karşılıyor. Plaj, gün batımına doğru restoranlarıyla lezzet durağına dönüşüyor.

KALKAN PLAJI/ ANTALYA
Yılın 9 ayı denize girmek isteyenlere açık. Kalkan merkeze oldukça yakın konumlanan plaj, turkuaz denizi ve tertemiz kumsalı ile hem yerli hem de yabancı turistlerden ilgi görüyor. Plaj çevresinde konaklama alternatifleri de bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN