İstanbul'da sel felaketi! Metrekareye 125 kilogram yağış düştü: Dereler taştı, caddeler göle döndü

İstanbul’un kuzey bölgesini önceki gece 21.02’de vuran selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. İki kişinin öldüğü sel felaketinde yaralanan 12 kişinin tedavileri ise sürüyor. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü Başakşehir, Küçükçekmece ve Arnavutköy'de dereler taştı, caddelere göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2023 Güncelleme 07 Eylül 2023, 07:00
İstanbul’da sel felaketi! Metrekareye 125 kilogram yağış düştü: Dereler taştı, caddeler göle döndü

İÇİNDEKİLER

Deprem korkusuyla yaşayan İstanbul, sel felaketıyle karşılaştı! Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi'de binlerce binayı su bastı. 2 kişi öldü, 31 kışı yaralandı. Büyükşehir belediyesi ise yine hiçbir yaraya merhem olamadı.

Megakent, resmen faciayla karşılaştı! Metrekareye 125 kg. yağmur yağdı. Kimileri mahsur kaldı. Kimileri, üst katlara çıkıp canını kurtardı. İki kişi ne yazık ki kaçmaya bile fırsat bulamadı! Ayrıca 2 bin 540 su baskını ihbarı yapıldı. Otomobiller hurdaya çıktı! Evler çamura battı. Fatura ağırlaştı. İmamoğlu'nun pek uğramadığı İBB ise hiçbir yere zamanında ulaşamadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım yapılacağını açıkladı.

21.02 BASKINI!
İstanbul önceki gece tarihi korkularından birini yaşadı...

Saatler 21.02'yi gösterdiğinde, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de başlayan yağmur bir anda şiddetlendi. Bu üç ilçenin bazı noktaları bir anda sele teslim oldu. Birçok ev ve iş yerini su basarken, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile bazı metro istasyonlarında da su baskınları meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taşkınlar nedeniyle 12 kişinin yaralandığını açıkladı. Yağışlardan bin 754 ev ve işyerinin etkilendiği belirtildi.



Selde yaşamını yitirenlerden Yıldız Yurtseven'in (57) Sular Vadisi bölgesinde yürüyüş yaptığı sırada sele kapıldığı, Gine uyruklu İraman Kebe (32) adlı gencin ise elektriği kesmek için girdiği eve dolan su nedeniyle boğularak öldüğü öğrenildi.



Selin en büyük zararı verdiği noktalardan biri de, mobilya sektörünün en önemli adresi MASKO oldu. 2 metreyi aşan sel suları nedeniyle mağazalardaki mobilyalar sokağa, otomobiller ise mağazalara sürüklendi. Sitenin duvarı park halinde bulunan bir kamyonetin üzerine çöktü.



VALİ GÜL: 3 BİN 690 SU BASKINI İHBARI ALINDI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, metrekareye 125 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, 112 acil çağrı merkezine bin 150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını ihbarı yapıldığı, ilk belirlemelere göre bin 754 ev ve işyerinin su baskınlarından etkilendiği kaydedildi.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu selin etkilediği Küçükçekmece'de incelemelerde bulunduğu sırada tepkiyle karşılaştı. İmamoğlu'nun incelemeleri sırasında Kırlangıç Sokak'ta yaşayan bir çevre sakini, "İSKİ'yi 22.00'de aradı,m saat 01.30 oldu hala bana dönmediler. Burada yalnızca bu mahalle yok, arka mahallelerde bir tane İSKİ yok, çevre illerden destek gelemez miydi? İnsanlar hala sokaktalar, ölmemiz mi gerekiyor?" dedi.



YURTTA HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop çevreleri ile Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'- nin kıyı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN