Alışıldık manzara! İzmir'i sel vurdu: Cadde ve sokaklar göle döndü

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaderine terk ettiği şehrin altyapısı alarm vermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden İzmir için sağanak yağış uyarısında bulunmasına rağmen İzmir, sağanak yağışa yine hazırlıksız yakalandı. Cadde ve sokaklardaki yağmur ızgaraları ve rögarlar yeterince temizlenmeyince yaklaşık 1.5 saat süren yağmur, cadde ve sokaklarının sele neden oldu. Öte yandan Kentin birçok noktasında ulaşım durma noktasına geldi. İşte detaylar....

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 22:29 Güncelleme 06 Eylül 2023, 05:53
Alışıldık manzara! İzmir’i sel vurdu: Cadde ve sokaklar göle döndü

İÇİNDEKİLER

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaderine terk ettiği şehrin altyapısı alarm vermeye devam ediyor. İzmir'de aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları adeta göle çevirdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da etkisini gösteren sağanak nedeniyle esnaflar ile alışveriş yapmakta olan vatandaşlar zorluk çekti. Vatandaşlar çamur içindeki sokaklarda yürümekte güçlük çekerken, esnaflar ise iş yerlerinin önünde biriken suları ve çamurları temizleme çalışmaları yaptı.

Öte yandan, kentte bulunan bir hastanenin bahçesi ve girişi sular altında kaldı. Vatandaşlar hastaneye giriş çıkış yapmakta zorlanırken, hastane çalışanları da biriken suların tahliyesi için mücadele etti.


TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ
Kent genelindeki altyapı eksikliğine cadde ve sokaklardaki rögarlarla yağmur suyu kanallarının yeterince temizlenmemiş olması eklenince İzmir'i yaz günü su bastı. Yağmurun giderek şiddetini arttırması ile kent içi trafikte de aksamalara meydana geldi. Birçok yerde trafik durma noktasına geldi. Zor durumda kalan vatandaşlar yaşananlara isyan etti. Her yağmurda bildik manzaralarla karşılaşmaktan bıktıklarını belirten İzmirliler "Artık yeter" dedi.

"LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in artık su baskını yaşanmayacak sözünü hatırlatan vatandaşlar; "Tunç Soyer, göreve geleli neredeyse 4 yılı geçti fakat kent genelinde maalesef değişen bir şey yok. Başkan televizyonlara çıkıp 'İzmir'i artık su basmayacak' diyor ama geçmişte olduğu gibi İzmir yine her yağmurda sel sularına teslim oluyor. Artık yeter. Başkan Soyer'den laf değil icraat bekliyoruz." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN