Bilecik'te skandal olay! Arazide peş peşe gömülü ceset bulundu

Bilecik Söğüt’teki bir arazide peş peşe üç ceset bulundu. Cesedi gömülmüş olarak bulunan Çinli Lisha Yu cinayetinin ardından aynı yerde iki ceset daha bulunduğu öğrenildi. İşte sizler için derlediğimiz 5 Eylül TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2023 Güncelleme 05 Eylül 2023, 07:03
Bilecik’te skandal olay! Arazide peş peşe gömülü ceset bulundu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da kaza süsü verilerek kaçırıldıktan sonra Bilecik Söğüt'teki bir arazide cesedi gömülmüş olarak bulunan Çinli Lisha Yu cinayetinin ardından aynı yerde iki ceset daha bulunduğu öğrenildi.

Kepçe getirilerek 4 gün boyunca kazılan arazi köstebek yuvasını andırırken cesetlerin Çinli kadından önce bu bölgeye gömülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Biri kadın olduğu öğrenilen iki cesedin Çinli Yu ile bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.

Köy sakinleri, "Çiftliğe sık sık yabancı kişiler gelip giderdi. Kepçe getirip, su arayacaklarını söyleyerek kazı yapmışlardı" diye konuştular. 4 yılda üç cesedin çıktığı arazideki ev de şu an kullanılamaz halde. (Ali OKTAY)



TRAFİK TERÖRÜ
Ankara Yenimahalle'de iddialara göre, C.D. yol verme meselesi sebebiyle H.K. ve oğlu A.K. ile tartışmaya başladı. Çıkan arbedede C.D., yanındaki ruhsatlı silahla kavga ettiği kişilere ateş etmek istediği sırada eşi K.D. araya girerek engel olmaya çalıştı. Silahtan çıkan kurşunun K.D.'nin kalbine saplandı. Genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. C.D. ile tartıştığı H.K. ile A.K. ise gözaltına alındı. Yanlışlıkla eşini vuran C.D, kendini yerden yere attı.


SAKARYA'YA YAKIŞAN FUAR
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği tarım vizyonu, yatırımları, projeleriyle Türkiye'de adını tarım şehirleri arasına yazdıran Sakarya, bu yıl PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nın 6'ncısına ev sahipliği yapacak. 6-9 Eylül tarihleri arasında 230 katılımcı firma ve 20 farklı ülkeden nitelikli ziyaretçinin katılımıyla dünyanın en büyük süs bitkileri fuarlarından birinde yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlanacak. Sapanca Kırkpınar'daki 60 bin metrekare açık alana sahip olan dev fuar bu yıl 'Uluslararası İhtisas Fuarı' olarak gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak. Süs bitkileri, bahçe sanatları ve peyzaj alanındaki dünyanın sayılı markaları fuarda yerini alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı. Başkanı Ekrem Yüce, "Süs bitkisi ile peyzajın, tarımın ve sanatın merkezi Sakarya'da ülkemizin göz bebeği ürünlerini dünya pazarına sunacağımız dev fuarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

UKRAYNA ORDUSU BİR TÜRK'E EMANET
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, görevden alındı.

Yerine, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u atandı. Kararı video mesajıyla duyuran Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy " Ukrayna Savunma Bakanı Oleksey Reznikov'u değiştirme kararı aldım. Ordunun yeni etkileşim biçimlerine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı...



TANK ATIŞI
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankı, uçuş sırasında koparak, TPAO'nun otoparkına çakıldı. Üç araşta hasar yarattı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "F-4'ün bir parçası, bilinmeyen sebeple düşmüştür. Uçak Eskişehir'e güvenli iniş yapmıştır. Can kaybı yoktur. Teknik inceleme devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.



KORSAN OLAF
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, cumartesi günü koşu yaparken düşüp gözünden yaralandı. Dün ortaya çıktı. Son halini paylaştı. "Yorumları görmek için sabırsızlanıyorum. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Ancak olduğundan daha kötü görünüyor" ifadelerini kullandı.



KRALİYET'E SAVAŞ AÇMIŞTI
Harrods'ın eski sahibi Mohamed el Fayed cumartesi günü hayatını kaybetmişti. İngiliz medyası, Fayed'in nasıl zengin olduğunu yazdı. 24 yaşında sokaklarda iş arayan Fayed'in hayatı 1954'te Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı'nın kız kardeşi Samira ile tanıştıktan sonra değişti. Hemen evlenen çift, 1 yıl sonra oğlu Dodi'yi kucağına aldı. Bebek sonrası ayrılsalar da Fayed'in önü hep açıldı. Büyük paralar kazanan Fayed, Kraliyet ailesiyle ters düştü. Hatta "Prens Philip, Harrods'a giremez" dedikten sadece 8 ay sonra bu özel markayı satmak zorunda kaldı.



ROBOT ASKER
ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Çin'in artan gücüne karşı koymak amacıyla 2 yıl içinde binlerce otonom silah sistemini kullanmaya başlamayı planladığını duyurdu. Replicator adı verilen yeni projede yapay zeka robotları savaşacak...



SÜRÜCÜSÜZ INFAZ!
ABD'nin San Francisco kentinde sürücüsüz araç, bir kişinin ölümüne neden oldu. Önceki gün iki şoförsüz ticari taksi, içinde hasta olan ambulansa yol vermedi. Ambulans da yaklaşık 5 dakika gecikince, hasta hayatını kaybetti. Şimdi hastanın yakınlarının sürücüsüz araç şirketine dava açacağı belirtildi.



AH GAFLET! ROMEO VE JÜLYET
Gümüşhane'de Salihcan Kaya (21), kuzeni S.K. (20) ile kız yüzünden tartıştı. Bıçakladı. Öldü sandı. Silahla canına kıydı. Bunu öğrenen sevgilisi Havva Bayrak (22) da kurşunu kalbine sıktı. O da kurtarılamadı.


110 MİLYON DEVRETTİ
6+JOKER bilen çıkmayınca 110 milyon 610 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 797 bin 690'ar, 4 bilenler 3 bin 44'er, 3 bilenler 216'şar, 2 bilenler 23'er lira alacak.



321 BİN LİRA DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 321 bin lira devretti. 9 bilenler 8 bin 943'er, 8 bilenler 515'er, 7 bilenler 94'er, 6 bilenler 16'şar, hiçbir numarayı bilemeyenler 14'er lira alacak.

TAŞ DEVRİ
Türkiye'de 2 Eylül'de birçok kente meteor yağdı. Diyarbakır Ergani'ye düşen göktaşları da köylüler tarafından satışa çıkarıldı: 4 milyon TL...

BEŞ-SELLER!
Beş ili sel vurdu. Samsun ve Sivas'tan sonra Kayseri'de yollar suyla doldu. Nevşehir ve Aksaray'da 3 kişi boğuldu.

BİR DİRSEĞE BİR BÖBREK!
FIBA 2023 Dünya Kupası'nda Sırp basketbolcu Borisa Simanic, karnına bir dirsek darbesi aldı. Hastaneye kaldırıldı. Bir böbreğinin iflas ettiği açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN