Samsun'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı

Samsun’da gece saatlerinden itibaren devam eden şiddetli yağış, sele yol açtı. Ev ve iş yerlerini su bastı. 4 kişi yüzerek ve birbirlerine sarılarak hayatta kaldı. İşte sizler için derlediğimiz 4 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2023 Güncelleme 04 Eylül 2023, 07:00
Samsun’da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı

İÇİNDEKİLER

Meteorolojinin günlerdir uyardığı yağış, Karadeniz'de yoğunlaştı. Turuncu uyarı verilen Samsun, bu yıl 4. kez sel felaketiyle karşılaştı. Özellikle İlkadım ve Canik, dehşeti yaşadı. Gülsan Sanayi Sitesi, gölü andırdı.

Dükkanları su bastı. Suyun yüksekliği 50 santimi buldu. Ekipler, tahliyeler için canla başla çalıştı. Yamaçlardan gelen çöp ve toprağın tıkadığı mazgal ve kanalları açtı. Metrekareye 103 kilo yağış düştüğü açıklandı. Can kaybının yaşanmadığı selde 4 kişi yaralandı. Meteoroloji, 22 il için sarı ve turuncu uyarı yaptı.



METEORA SELAM HALAYA DEVAM!
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bazı illerde önceki akşam gökyüzünde görülen parlak ışık, geceyi aydınlattı. Kimisi meteorun düştüğünü söylerken, kimisi de şimşek çakıyor sandı. Görüntüler, Diyarbakır Sur'a bağlı Yenievler Mahallesi'nde kına gecesinde halay çekenleri de şaşırttı.

ASKERİ GÖSTERİ
Eski bir Fransız sömürgesi olan Nijer'de Temmuz ayında askeri darbeyi gerçekleştiren cuntanın taleplerine paralel olarak binlerce protestocu başkent Niamey'de sokağa çıktı. Fransız askerlerinin ülkeden çekilmesini haykırdı. Eyleme katılanlar, "Fransız ordusu ülkemizden çek git" yazılı dövizleri taşıdı. Ülkede sular durulmadı.



ZOR PİETER
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, istifa etti. Kasım ayında yapılacak seçimde, bu koltuğa iki aday göz dikti. Başbakanlık seçimi için Mardinli Ayfer Koç ile evli Türk damat Pieter Omtzight ve Türk düşmanlığı ile tanınan Tuncelili Dilan Yeşilgöz'ün yarışacağı belirtildi. Pieter Omtzight'in yüzde 20 oyla favori olduğu bildirildi. Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz'ün seçmen toplamaya başladığı kaydedildi.

164 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 164 milyon 284 bin 643 lira devretti. 5 bilenler 49 bin 590 lira, 4 bilenler bin 284 lira, 3 bilenler 63 lira, 2 bilenler ise 6 lira alacak.

927 BİN LİRA DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca 927 bin 20 lira devretti. 5 bilenler 11 bin 365 lira, 4+1 bilenler931 lira, 4 bilenler 84 lira, 3+1 bilenler 53 lira, 3 bilenler 14 lira, 2+1 bilenler 21 lira, 1+1 bilenler 10 lira, 0+1 bilenler 10 lira ikramiye alacak.

EŞEK KEBABI!
Adana Yüreğir'de Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen kaçak et ihbarı üzerine Bahçelievler Mahallesi'ndeki mezbahaya operasyon düzenledi. 12 kesilmiş eşek, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirdi. Eşekleri kestiği belirlenen 2 şüphelinin hayvanları kebap yaptığı tespit edildi. Eşek ölüleri iş makineleriyle taşınıp bir araziye gömülerek imha edildi. Kesilmeden kurtarılan hayvanlar ise barınağa verildi. Ayrıca mezbahada çok sayıda kemik olduğu belirlendi.

MASKELER DÖNÜYOR
Koronavirüs vakaları arttı. Sonbaharın da yaklaşmasıyla uzmanlar uyardı: Kış aylarını tekrar maskeyle geçirebiliriz!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN