HAVA DURUMU I Meteoroloji'den çok sayıda ile kritik uyarı! Kuvvetli sağanak yağış yolda: Şemsiyenizi almayı unutmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Eylül için yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre 4 ilimiz için sarı, 2 ilimiz için de turuncu kodlu uyarı geldi. Haftalık tahminde ise yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı belirtilirken, kuvvetli fırtına uyarısı da yapıldı. Özellikle İstanbul'u da etkisi altına alacak olan yağışın etkisini önümüzdeki günlerde arttırması bekleniyor. Peki kuvvetli yağış yurdun hangi bölgelerinde bekleniyor? Ülke genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte 5 Eylül hava durumu haberinin detayları…

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 21:29 Güncelleme 05 Eylül 2023, 10:00
HAVA DURUMU I Meteoroloji’den çok sayıda ile kritik uyarı! Kuvvetli sağanak yağış yolda: Şemsiyenizi almayı unutmayın

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava tahmin raporunda yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı belirtilirken, olası olumsuz durumlara karşı vatandaşlar uyarıldı.



GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ
Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla çevrelerinde yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla il merkezi ile güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA GELİYOR
Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın, bugün gece saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü (05.09.2023) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ SÜRECEK
Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerde bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur ve Eskişehir çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri, Ankara ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


İSTANBUL İÇİN UYARI
Öte yandan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için şu uyarılarda bulundu:

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri İzmir aydın Manisa, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli bu nednele dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Sabah 7-10 saatleri arası İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi kuvvetli. Rüzgar Marmara ve kıyı Ege'de kuvvetli esecek. Sıcaklıklarda değişim yok. İstanbul sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Aşırı sıcaklıkların bittiğini ve bundan sonraki sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunan Orhan Şen'in mesajları şu şekilde:

Kuzey ilçelerde bu sabah yağış vardı. Hatta sabah 4-5 gibi şimşek vardı. Akşama kadar aralıklı yağış İstanbul'da görülüyor. İç Ege'de de yağmur var ama Anadolu'da görülmüyor. Sıcaklıklar mevsim ortalamalarında. İstanbul'da 29 derece olacak ama yağıştan dolayı bunaltıcı bir hava yok. Bu hafta bu şekilde devam edecek gibi görülüyor. Ta ki Cuma'ya kadar. İstanbul'da hafif bir yağış görülüyor. Daha sonrasında sıcaklıklar devam edecek ama bunaltıcı sıcaklıklar olmayacak. Sonbahar geldi mi diyeceğiz? Daha gelmedi. Sonbahar Ekim ayında gelecek gibi görülüyor.

Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgar kuvvetli esecek. Saatte 25/40 km esecek. Çok sıcak bir yaz geçirdik. Etrafımızdaki denizlerde sıcaklık çok yüksek. Bu yüksek sıcaklıklar kolay kolay düşmeyecek. Soğuk hava geldiği zaman yıldırımlı, gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Bu yağışlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Aşırı sıcaklıklar bitti. Ortalama sıcaklıklar olacak. Bundan sonra da böyle olacak. Aşırı yağışlara dikkat ederek faydasını alarak temennim bu kışı geçirmemiz.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kırklareli çevreleri ile Edirne'nin doğu, Tekirdağ'ın kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 20°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 22°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 19°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SAKARYA 18°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege ile Aydın ve Muğla çevreleri ile İzmir'in güney ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 15°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ 20°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 22°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 20°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 23°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 24°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 23°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 26°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 15°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 15°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 17°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı çevreleri bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 13°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Düzce çevreleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 15°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 13°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 21°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 20°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

AMASYA 17°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 20°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 18°C, 34°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 24°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 11°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS 10°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 18°C, 36°C
Az bulutlu

VAN 12°C, 28°C
Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 19°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 23°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 23°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 26°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN