Yat tatili! Nemli havadan bunalan vatandaşlar geceleri Konyaaltı Sahili’nde yatmaya başladı

Antalya’da vatandaşlar sıcak ve nemli havadan bunaldı. Geceleri Konyaaltı Sahili’nde yatmaya başladı... İşte sizler için derlediğimiz 2 Eylül tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2023 Güncelleme 02 Eylül 2023, 07:01
Yat tatili! Nemli havadan bunalan vatandaşlar geceleri Konyaaltı Sahili’nde yatmaya başladı

İÇİNDEKİLER

Akdeniz'in incisi Antalya'da hava sıcaklığı neredeyse 40 dereceyi aştı. Nem oranı da yüzde 85'i bulunca vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Evlerde klima altında uyumak istemeyen vatandaşlar, sahillere aktı. Konyaaltı Sahili ise günün 24 saati vatandaşları ağırladı. Sahilde uyuyan bazı vatandaşlar "Çok sıcak evde kalamıyoruz" açıklamasını yaptı.



BUNDAN KONYA'NIN HABERi VAR MI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tam 13 seçim kaybetti. Seçmeni bile "Artık yeter istifa et" dedi. Ama o istifa etmek yerine iyice koltuğa yerleşti. Yaptığı son açıklama ise adeta fıkra gibiydi! Önceki gün gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na Faik Öztrak'ın "Yerel seçimlerde Bursa, Balıkesir ve hatta Konya'yı bile alacağız" sözleriyle ilgili soru yöneltildi. Kılıçdaroğlu "Konya alınmayacak yer değil, iyi bir aday bulursak başarabiliriz" deyince sosyal medyayı kırdı geçirdi. Hem seçmen hem de Konyalılar "Yok artık" dedi.



TERÖRE BİR DARBE DAHA
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) teröre bir darbe daha indirdi. Terör örgütü PKK'nın saldırı ve sabotaj amacıyla eğitim verdiği "Rezan Botan" kod adlı Rezan Güngen'i, Irak'ın Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirdi. Teröristin, Irak'ta Mahmur Kampı'na gittiği, kanlı örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde bulunduğu tespit edildi.



TARİHİ KARAR
Burdur'daki Boubon Antik Kenti'nden çalınan ve 1986'dan beri ABD'de bir müzede sergilenen başsız Marcus Aurelius heykeliyle ilgili güzel haber geldi. Heykelin Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi. 1.9 metre uzunluğundaki heykel M.S. 180-200 tarihinden kalma ve 20 milyon dolar değerinde.

HAYAT ÇIĞLIĞI
Mardin'de, Muhammed Musa Bozdağ'a (5), böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Küçük çocuk tam 9 böbrek ameliyatı oldu. Hemodiyaliz nedeniyle de 2 kez beyin kanaması geçirip günlerce yoğun bakımda tutuldu. Teyzesi Ayşe Çalka (30), "Doktorlar 'Çare böbrek naklidir' diyor. Lütfen organ nakli konusunda herkes duyarlı olsun" diye konuştu.



YAPMA YAĞ ÖZLEM
Posbaşoğlu, bölgesel incelme ve zayıflama konularında birçok ünlü isimle çalıştı. Türkiye'nin birçok şehrinde şube açtı. Ancak bir şubesinde yaşanan kavga nedeniyle çalışanından şikayetçi oldu. "Müşterilerimin gözü önünde kavga edip huzurlarını bozdu. Maddi zarar ve müşteri kaybına uğradım" diyerek savcılığın yolunu tuttu. ARZU KAYA



AVUKATLIK OLAY!
Avukat Dr. Rezan Epözdemir telefon dolandırıcılarını faka bastırdı. Bir dolandırıcı, Epözdemir'i aradı. İstanbul Vali Yardımcısı olduğu yalanını attı. Öğrencilere vermek için 700 tablet karşılığı 1 milyon TL bağış talep ettiklerini vurguladı. Durumdan şüphelenen Avukat Epözdemir, İstanbul Valiliği'ni arayınca tuzağı anladı. Kendisine verilen İBAN'a '5 kuruş' para yatırıp "ahlaksız dolandırıcılar" diye yazdı. (ECE YILDIZ)



BOĞAZ'DA 20 SAAT
Gürcistan'dan İstanbul'a doğru seyir halinde bulunan geminin ikinci kaptanı denize düştü, saatler süren aramaların ardından sağ bulundu. Gürcistan'ın Poti Limanı'ndan İstanbul'a gelmek üzere hareket eden Liberya bayraklı MSC NADRIELY isimli konteyner gemisi, İstanbul'da Sarıyer Türkeli açıklarına geldiği sırada geminin Ukraynalı 2'nci kaptanı denize düştü. Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sahil Güvenlik uçağı ve botlarının da katıldığı çalışmalara, çevredeki diğer gemiler destek verdi. 20 saat süren aramalar sonucunda denizde bulunan kaptan sağ kurtarıldı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu denizde sağ olarak bulunmuş tedaviye gönderilmiştir" ifadeleri kullanıldı.



ALEV'E NE OLDU
Muğla Bodrum'da bir balık restoranında arkadaşları ile birlikte oturup sohbet eden İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Elif Alev Çevikdal (43), aniden fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri geldi. Ancak ekiplerin yaptığı tüm müdahalelere rağmen Çevikdal, kurtarılamadı. Avukatın Bodrum'a bir davanın takibi için geldiği anlaşıldı. Çevikdal'in ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.



TIPA'TIP' SKANDAL
İstanbul Sultangazi'de özel bir hastanede çalışan doktor G.D.'nin (53) bilgileri kullanıldı. Mesai saatleri haricinde kaçak ameliyatlar yapıldı. Ameliyatları D.N.'nin yaptığı anlaşıldı. Ameliyat olan 2 hastanın şikayeti üzerine D.N. ile birlikte hareket ettiği M.K. (32) ve K.İ. (63) yakalandı. Gözaltına alınan D.N. ve M.K. tutuklandı. K.İ. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.



1 KiŞiYE 1.1 MiLYON TL
10 BİLEN 1 kişi, 1 milyon 145 bin 782 lira kazandı. 9 bilenler 7 bin 923 lira, 8 bilenler 498 lira, 7 bilenler 101 lira, 6 bilenler 17 lira, hiçbir numarayı bilemeyenler ise 13 lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN