300 Bin TL'ye Meksika'ya tatile gittiler: başlarına gelmeyen kalmadı! Hepsi ters kelepçelendi

İzmirli Kemal Muştu ve ailesi, bir turizm firmasına 300 bin TL ödedi. Meksika'ya tatile gitti. Ama Polis, evrakların sahte olduğunu söyledi! Hepsi ters kelepçelendi. Hapse gönderildi. Tatil hayalleri, kabusa çevrildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2023 Güncelleme 02 Eylül 2023, 07:01
300 Bin TL’ye Meksika’ya tatile gittiler: başlarına gelmeyen kalmadı! Hepsi ters kelepçelendi

İÇİNDEKİLER

Muştu Ailesi, 10 bin Euro ödeyip Meksika tatili aldı. Uçakla Cancun'a iniş yaptı. Fakat polis, "evrak sahte" deyip çoluk-çocuk hepsini gözaltına aldı. Ters kelepçe taktı. Mahzene attı.



48 Saat burada kalan aile, kimseye ulaşamadı. Su içerek yaşadı! 2 gün sonra sınır dışı yapıldı! Türkiye'ye gelince de şirketi aradı. Firma, sorumluluk almadı, para iadesi de yapmadı!



TATİLİ KABUS OL'MUŞTU'
İzmir'de yaşayan Kemal Muştu (34), ailesiyle Meksika'nın Cancun şehrine gitmek istedi. TatilBudur firmasına 10 bin Euro (300 bin Türk Lirası) ücret ödedi. Tura uçuş masrafları ve otel rezervasyonu dahildi. Muştu, eşi ve 3 yaşındaki ikiz kız çocuklarıyla Meksika'ya indi. Ancak aile, polis kontrol noktasına geldiğinde büyük şok geçirdi! Evrakları sahte olduğu gerekçesiyle Meksika polisi tarafından gözaltına alınıp sorguya çekildi. Burada mahzen gibi bir alana kapatılan aile, 48 saat süren gözaltı süresinin ardından uçağa bindirilip Türkiye'ye gönderildi. Geri geldiklerinde firmayla iletişime geçen Kemal Muştu, firmanın sorumluluk kabul etmediğini söyledi. Ücret iadesi de yapmadığını belirtti. Muştu yaşadığı şoku şu sözlerle özetledi:



Meksika polisi ters kelepçe yaparak beni zindana indirdi. Eşim ve ikiz çocuklarım bir yerde, ben de başka bir yerde tutulduk. Aç susuz kaldık. Geri geldiğimizde firmanın bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmediğini söylemesi üzerine de avukatım aracılığıyla dava açtık.

Bu arada ailenin avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, durumdan dolayı TatilBudur firmasının sorumlu olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Otel kaydını yapan TatilBudur firması olduğu için de aslında sorumluluk tamamen onlarda. 48 saat haber alınamayan, 3 yaşındaki iki kız çocuğu olan bir aile var. Bu insanlar nerede diye hiç sormamışlar bile" dedi.



FİRMA SORUMLU
Avukat Çetinkaya, "Otel kaydını yapan firma. Bu yüzden onlar sorumlu" dedi.

Muştu, Meksika'da firma yetkililerini aradığını söyledi. Kendisine "Yardım edeceğiz" denildiğini belirtti. Ancak firmadan yanıt gelmedi. Muştu "Firma bizi ortada bıraktı" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN