TEKNOFEST meraklılarına kapılarını açtı! Uçan araba Cezeri yerini aldı

TEKNOFEST bu kez Ankara’da kapılarını açtı. Yüzbinler, savunma sanayimizin yerli ve milli atılımlarını görmek için Etimesgut’a aktı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gösterilen ilgiyi şu sözlerle anlattı: 1 milyon'dan fazla genç TEKNOFEST'e başvurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 06:59
TEKNOFEST meraklılarına kapılarını açtı! Uçan araba Cezeri yerini aldı

İÇİNDEKİLER

DÜNYANIN en büyük teknoloji festivali olan Teknofest, Başkent'i şenlendirdi. Gözlem evleri, uzay deneyimleri, atölyeler ve oyun alanlarıyla dikkat çekti. Gençler, teknoloji yarışmalarına girdi. Gökyüzündeki gösteriler, ilgiyle izlendi. Etimesgut Havalimanı'ndaki festivalin, 3 Eylül'e kadar süreceği öğrenildi. Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 1 milyonun üzerinde başvuru olduğunu söyledi.

TEKNO'BEST'
TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Teknofest'e 125 kurum katıldı.

Katılımcılar ilk gün, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyon deneyimlerine kadar pek çok aktiviteyi deneyimleme şansı yakaladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest'in açılışında bir konuşma yaptı.

DEV BiR DiP DALGASI
Bayraktar, "1 milyondan fazla genç Teknofest'e başvurdu" bilgisini paylaşıp şu ifadeleri kullandı: Teknofest kuşağı dev bir dip dalgası olarak geliyor. Genç kardeşlerim hedefin menzile varması için elinden geleni yapmaya devam edecektir.

O hedefe giderken bayrağımızı mümkün olan zirveye dikmeliyiz, iddia sahibi olmaya devam etmeliyiz. SİHA'larımızla dünyada zirvedeki ülkelerden biri olduysak lider olduğumuz alanların sayısını artırmalıyız.

Bu serüvende yarış çok çetin, azimli, gayretle, inançla aşmamız gereken nice zorluklar var, daha gidecek çok yolumuz var. Bu yolda yılmadan, pes etmeden hep birlikte yürüyeceğiz.

CEZERİ'YE BÜYÜK İLGİ
BAYKAR Teknoloji tarafından tasarlanan uçan araba Cezeri, festival alanında yerini aldı. Büyük ilgiyle karşılandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN