Küflenmeyen salça meğer böyle yapılıyormuş! Amasya, Tokat, ve Sivaslılar bu işi biliyor! Domates salçası için altın değerinde püf nokta
Anadolu'nun zengin mutfak kültürü, geleneksel lezzetlerini ve yöntemlerini günümüze taşımaktadır. Bu bağlamda, Sivas, Tokat ve Amasya gibi yörelerde uygulanan geleneksel salça yapım tekniği, domatesleri 1 yıl boyunca tazeliğini koruyarak enfes bir lezzete dönüştürmekte ve mutfaklarda eşsiz tatlar sunmaktadır.
Anadolu'nun derinliklerinde, Sivas, Tokat ve Amasya yörelerinde saklı duran bir yöntem, gıda dünyasına yepyeni bir perspektif getiriyor. Yüzyıllardır bu topraklarda ustalarından çırağa aktarılan özel bir salça yapım tekniği, domatesin tazeliğini tam bir yıl boyunca koruyabiliyor. İşte en lezzetli ev yapımı salça tarifi...

Lezzet arayışı, mutfakların en değerli sırlarını gün yüzüne çıkarıyor. Sivas, Tokat ve Amasya yörelerinin vazgeçilmezi olan domates salçası da bu sırlardan birini barındırıyor. İşte enfes domates salçasını elde etmek için Sivaslıların dikkat ettiği püf noktaları...

KALİTE HER ŞEYDİR: Sivaslıların vazgeçilmez lezzeti domates salçası için en temel adım kaliteli malzemelerdir. Kırmızı renkte, olgun ve taze domatesler seçilir. Bu seçim, salçanın lezzetini zirveye taşır.





