Korhan Berzeg olayında yeni gelişme! Köpek Tina 74 gün sonra eve döndü: Herkes şoka uğradı...

Korhan Berzeg, 75 gün önce sırra kadem bastı. Kendisiyle kaybolan köpeği Tina ise önceki gün eve dönünce herkes şoka uğradı. Ekipler Tina’yı da alarak yeniden arama çalışması başlattı. İşte sizler için derlediğimiz 31 Ağustos TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 09:29
Korhan Berzeg olayında yeni gelişme! Köpek Tina 74 gün sonra eve döndü: Herkes şoka uğradı...

İÇİNDEKİLER

ABD'deki Dünya Bankası'nda 'Asya Direktörü' olarak çalışan ve emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönen Korhan Berzeg, 17 Haziran'da memleketi Balıkesir'e gitti.

Yürüyüş için yazlığından çıktı.

Ancak 75 gün geçmesine rağmen ondan bir haber alınamadı. Yanında bulunan köpeği Tina ise önceki gün eve dönünce herkes şoka uğradı. Ekipler, özel eğitimli Tina'yı yanlarına alıp arama çalışmaları başlattı. Tina, İngilizce komut almayı bildiği için köpeğe İngilizce bilen uzman bir personel eşlik edecek. Tina'nın kayıp olduğu zamanda ne yediği ve nerelerde dolaştığını tespit etmek için dışkı testi yapılacak. (MUHARREM DOĞANTEZ)



REKLAM TAHLİYESİ
İstanbul'da reklamcı Karpat Polat, Kanyon Rezidans'ta daire kiraladı. Sözleşmeyi şoförü adına yaptı.

Bir süre sonra şoförünü işten çıkardı. Bu sırada ev sahibi Prof. Dr. Feyza A.'nın kendisini evden çıkarmaya çalıştığını anlattı. Feyza A.'nın eski şoförünü parayla kandırıp tahliye emrini imzalattığını anlattı. (DİLEK YAMAN DEMİR)



KODESE HA'VALE'!
İstanbul'da 19 Ağustos gecesi yaşanan vale cinayeti ile ilgili müthiş operasyon tamamlandı. Polis, 700 ayrı kameradan 200 km'yi inceledi ve zanlıları yakaladı. Başakşehir ilçesinde bir restoran müşterilerinin araçlarına ait anahtarların bulunduğu kutuyu çalmak isteyen hırsızlar, kendilerine müdahale eden vale Ogün Tekin'i silahla öldürmüştü.

Zanlılar, çalıntı ve ikiz plaka olan araçla kaçtı. Cinayet anında kullanılan araç ormanlık alanda yakılmış halde bulundu. 700 kamera görüntüsü incelendi. Gasp edilen araçtan hareketle, Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) tam 200 kilometrelik güzergâhta iz sürüldü. Günlerce uyumadan çalışan ekip, zanlılar C.E. (20), ikiz kardeşi M.E., Y.Y. (21), M.E. (24), S.Ç. (23) ve B.P.'nin(25) Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir bağ evine gittiğini belirledi. Özel Harekâtçılar dâhil 50 polis, bağ evini sardı. Şüpheliler, polise karşı koymak istese de hepsi yakalandı.



DAVA SÜRÜYOR
Konya'nın Selçuklu ilçesinde olaydan sonra adını E. olarak değiştiren M. K.'ye (27) rezidansta işkence yapan eski sevgilisi M.D. (41), nişanlısı S.D.(24) ve arkadaşları T.D. (22), 9 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların, aynı gün, aynı rezidansta M.D.'nin eski sevgilisi D.A.'ya da işkence yaptıkları iddiasıyla haklarında 41'er yıla kadar hapis cezası istenen dava ise devam ediyor.



HAVUZDA ÖLÜM
Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Kudbeddin Arzu (68), tatilini geçirmek için geldiği Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan TBMM Misafirhanesinin havuzunda hareketsiz halde bulundu. İlk yardım müdahalelerine tepki vermeyen Arzu'nun, öldüğü belirlendi. Arzu'nun havuzda geçirdiği kalp krizi sonrası boğulduğu tahmin ediliyor. TBMM'de 23'üncü dönem AK Parti Diyarbakır milletvekilliği yapan Arzu, 28 Ağustos 2015 ile 24 Kasım 2015 tarihleri arasında da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı. (Remzi YILMAZ)



106 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+JOKER bilen çıkmayınca 105 milyon 989 bin 274 lira devretti. 5 bilenler 200 bin 157 lira, 4 bilenler 2 bin 95 lira, 3 bilenler 189 lira, 2 bilenler ise 20 lira alacak.



BİR KİŞİYE 2 MİLYON
5+1 bilen 1 kişi 2 milyon 6 bin 790 lira kazandı. 5 bilenler 16 bin 859 lira, 4+1 bilenler bin 348 lira, 4 bilenler 88 lira, 3+1 bilenler 56 lira, 3 bilenler 14 lira, 2+1 bilenler 21 lira, 1+1 bilenler 10 lira, 0+1 bilenler ise 10 lira alacak.

GÜNÜN FIKRASI YİNE KEMAL BEY'DEN
13 yıllık siyasi hayatında 13 kez hezimet yaşayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Neden kaybettiniz" diye soruldu! "İktidardan kopuş eğiliminde olan muhafazakârlar, bizden korkup Erdoğan'a oy verdi" yorumunda bulundu! Yine alay konusu oldu!

SON DERECE İLGİNÇ
İsviçre'de akıllara durgunluk veren bir hava olayı yaşandı. 24 Ağustos'ta termometreler 30 derecenin üzerine çıktı. Ancak 4 gün sonra sıcaklık bir anda 30 derece düşüp -1'e inince herkes şaşırdı. "İsviçre sonbaharı yaşamadan kışa geçti" yorumları yapıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN