Bugün Metrobüs, metro, Marmaray, İETT ücretsiz mi olacak? 30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya...

Türkiye genelinde her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, yaklaşırken vatandaşlar toplu taşıma hizmetlerinin bu özel günde ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 30 Ağustos toplıu taşıma ücretsiz mi? İşte 30 Ağustos 2023 toplu taşımanın bedava olacağı iller...

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 23:36 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 07:25
Bugün Metrobüs, metro, Marmaray, İETT ücretsiz mi olacak? 30 Ağustos’ta toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya...

İÇİNDEKİLER

Birçok resmi tatilde olduğu gibi, vatandaşlar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz veya indirimli olup olmayacağını öğrenmek istiyor. Önceki yıllarda benzer bayramlarda yerel yönetimler ve ulaşım kuruluşları, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla toplu taşıma hizmetlerinde indirimler veya ücretsiz seyahat imkanları sunmuştu. İşte detaylar...

METROBÜS-METRO VE VAPURLAR ÜCRETSİZ Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda; İETT otobüsleri , Metro, Füniküler, Tramvay, Şehir Hatları Vapurları ve Toplu Ulaşımıma entegre Özel Deniz Motorlarında ulaşım ücretsiz olacak.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın Marmaray, Başkentray, İzban, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferleri ücretsiz hizmet verecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın Marmaray, Başkentray, İzban, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferleri ücretsiz olacak.

ANKARA VE ANTALYA'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda belediyenin kontrolündeki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz taşıma hizmeti sunma kararı aldı. 30 Ağustos Çarşamba günü, belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı, vatandaşların kutlamalara kolayca ulaşmalarını ve Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlamalarını sağlamak amacıyla ücretsiz olarak hizmet verecek.

Bununla birlikte, EGO Genel Müdürlüğü, 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde toplu taşıma araçları olan EGO Otobüsleri, METRO, ANKARAY ve Teleferik gibi hizmetlerini ücretsiz olarak sunacak.