Vakfa hayır yapmak isterken dolandırıldı! Milyon dolarlık arsalarını bile satan adam soluğu adliyede aldı

İş insanı Uğur Özkan, kendini vakıf yöneticisi olarak tanıtan dolandırıcıya inandı. Vakfa hayır yapmak için kolları sıvadı. Dükkanlarının kirasını bağışladı. 2.5 milyon TL’lik arsa aldı. Kemerburgaz’daki arazisini satmak için düğmeye bastı. Ancak dolandırıldığını anlayınca şoka uğradı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
Vakfa hayır yapmak isterken dolandırıldı! Milyon dolarlık arsalarını bile satan adam soluğu adliyede aldı

İÇİNDEKİLER

Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın kardeşi olan İzmirli iş insanı Uğur Özkan, kendini hayır işlerine adadı.

Yine bu tür işlerle faaliyet gösteren Yerel Yönetimler Proje, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (YAGEV) Başkanı Serkan Ö. ile tanıştı. S.Ö., vakfa da bağış yapması için kapısını çaldı. Vakıf adına hayırlı işler yapacağını zanneden Özkan teklifi kabul ederek Sarıyer'de bulunan bir taşınmazın kira bedelini vakfa bağladı.

Vakıf adına İstanbul Başakşehir'de bir arsa alınmasını talep eden S.Ö., 2,5 milyon lira devir bedelini iş adamından aldı. İş adamı arsanın sahibi olarak kullanımını vakfa devir ettiğini zannederken arsa sahibi olmadığını resmi makamlardan öğrendi.

Vakıf müdürüyle iletişime geçerek durumu soran S.Ö., muhasebe bölümünde bir sıkıntı olduğu gibi söylemlerle oyalandı.

Bu sırada vakıf adına para yatırmaya devam eden iş adamı, bu kez Kemerburgaz'da milyon dolarlık bir arazinin satış işlemleri için harekete geçti. Yine vakıf aracılığıyla taşınmaz satın alacağını zanneden iş adamı, bedeli ödedikten sonra yine resmi makamlar aracılığıyla sorgulama yaptığında söz konusu taşınmazın üzerine kayıtlı olmadığını gördü.

S.Ö., vakfın müdürü ve çalışanların hileli davranışlarla kendisini dolandırdığını anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatıldı. (DİLEK YAMAN DEMİR)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN