'Balık pulu' hastası 15 yaşındaki Kayra, gündüzleri evden çıkamıyor! "Krem sürsek de bu hastalık geçmiyor"

Balık pulu hastası olan Kayra, güneşte duramıyor. Dışarı çıktığı zaman derisi pul pul dökülüyor. Ailesi yardım istiyor. İşte sizler için derlediğimiz 29 Ağustos TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
’Balık pulu’ hastası 15 yaşındaki Kayra, gündüzleri evden çıkamıyor! Krem sürsek de bu hastalık geçmiyor

İÇİNDEKİLER

İzmir'de Adnan Uzman (51) ve Süheyla Uzman'ın (46) küçük oğulları Kayra, halk arasında 'balık pulu hastalığı' olarak bilinen iktiyozise yakalandı. Cildi sürekli kurumaktaydı. Ömür boyu ilaç ve krem kullanmak zorundaydı. Küçük çocuk bu yüzden yazları hiç dışarı çıkamadı. Anne Süheyla Uzman ise evladının içinde bulunduğu durumu şu sözlerle anlattı: Krem sürsek de bu hastalık geçmiyor, devam ediyor.

Cildi tıpkı kuru bir toprak gibi. Egzama, sedef oluyor. Psikiyatristin verdiği ilaçları kullanıyoruz, bunlar da kaşıntıyı azaltıyor. Kayra ise arkadaşları gibi dışarı çıkıp oynamak istediğini söyleyip şu ifadeleri kullandı: Kaşınmak beni çok rahatsız ediyor. Gece yatarken ellerim ve kollarım kuru kuru oluyor. İlacı kullanınca rahatlıyorum. Gece uyuyamıyorum. Günde bir sefer sokağa çıkıyorum ama o da akşam oluyor.



MEGHAN'IN HESABI!
Prens Harry, Meghan Markle ile evlendi. İngiliz Kraliyet Ailesi'ne veda etti. ABD'ye yerleşti. Ve çift yeni anlaşmalarıyla gündeme gelmeye devam etti. Meghan Markle'ın sosyal medyaya katılacağı ve bir gönderisinin en az 1 milyon dolar değerinde olacağı belirtildi. Markle'ın şu sıralar @meghan adında bir hesabı olduğu belirtildi. Markle'a yakın kaynaklar "Beklemede kalın. O geri dönüyor" dedi.



MUTLULUĞUN SESİ
Okul öncesi öğretmeni Merve Can, Hatay'da depreme yakalandı. Depremin izlerini müzik yaparak unutmaya çalıştığını anlattı: Depremden sonra ruhen çöktüm. Adeta yaşadığımı hissetmiyordum. Amatör olarak şarkılar söylemeye başladım. 6 Şubat'tan sonra ilk defa mutlu olduğumu hissedebiliyorum. Gerçekten sanat iyileştirir, müzik iyileştirir, ben de müziğe tutundum.



ÖZLEM DUYDUĞU KİLOYA KAVUŞTU
İzmir'de yaşayan Özlem Özkulak, 110 kiloya çıktı. Zayıflamak için çabaladı. 55 kiloya inmeyi başardı. Büyük takdir topladı. Kendisi gibi aynı durumda olanlara da mesaj yolladı: Asla pes etmeyin. Doktorlarınıza ve kendinize inanın. Kilolarınızdan kurtulun.



WAGNER BİTTİ
Uçak kazasında hayatını kaybeden Prigojin, iddiaya göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'a yönelik küfürlü sözleri nedeniyle hedef haline geldi. Uçağın düşmesinden kısa süre önce Şoygu'nun yardımcısı Yunusbek Yevkurov Suriye'ye gitti. Wagner'in Eylül'de ülkeyi terk etmesini istedi. Sonra Libya'ya geçti Hafter'e "Wagner'i gönderin" dedi. İşte uçak kazası, bu ziyaretlerin ardından geldi. Rusya'da Wagner'in yerini, Putin'e yakınlığı ile bilinen Gennady Timchenko'nun başında olduğu Redut'un alacağı kaydedildi.

KURUMSAL KARAR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin hemen ardından "İstanbul'u geri alacağız" mesajı verdi. Bunun üzerine AK Parti'nin İstanbul için kimi aday göstereceği merak edildi. 39 ilçede 3 bin kişiyle yapılan ankette yüzde 18.1 oy oranıyla ilk sıraya eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yerleşti. İkinci sırayı yüzde 10.2 ile Tevfik Göksu göğüsledi.

KURNAZ TİLKİ
ABD'de Fox News'ten kovulan ünlü spiker Tucker Carlson, eski Başkanı Donald Trump'la, 'X sosyal medya' platformunda röportaj yaptı. 150 milyon izleyiciye ulaşarak rekor kırdı. 14 milyon dolarlık bir ekonomi yarattı. Putin'le de söyleşi yapacağı açıklandı.



MAYMUN CEHENNEMI
İstanbul Büyükçekmece'de evde bakılan bir maymun, sahibinin elinden kaçtı. Sokakta başı boş dolaşan hayvan, yoldan geçenlere saldırdı. Vatandaşlar korkup kaçtı. Bir binaya çıkan maymun, ilk önce üst kattaki vatandaşların evine daldı. Ardından alt katta oturan kanser hastası Memnune Saygı'ya (81) saldırıp ısırdı. Polis ekipleri, 3 kişiyi yaralayan maymunu ve sahibini arama çalışmalarına başladı.



YASEMİN'IN SIR ÖLÜMÜ
Bursa'da Çocuk Destek Merkezi'nde (ÇODEM) kalan Yasemin Cemre İçlikan (17), arkadaşı Gamze K. (16) ile birlikte 5 gün önce yurttan kaçtı. Önceki gece ise 4 yıldır atıl vaziyette olan bir sitenin inşaatında ölü bulundu. Polis ekipleri, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.



BODRUM'DA ÇATIŞMA
Bodrum Göltürkbükü'nde, önceki gece saat 23.00 sıralarında otomobille gelen 3 kişi bir otele baskın düzenledi. Saldırganlara, oteldekilerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Kurşunların isabet ettiği Ömer Ataş (28) yaşamını yitirirken, Ardahan B. (22), Yiğitcan B. (22) ve Mert A.A. (17) yaralandı. Olaydan sonra kaçan 3 saldırgan ile onlara yardım eden 2 kişi, yakalandı. (ERDEM ESEN)



104 MİLYON DEVRETTİ
6, 5+joker ve 5 bilen çıkmayınca 104 milyon 37 bin 737 lira devretti. 4 bilenler 9 bin 194 lira, 3 bilenler 256 lira, 2 bilenler ise 23 lira alacak.



713 BİN TL DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 712 bin 562 lira devretti. 9 bilenler 9 bin 850 lira, 8 bilenler 544 lira, 7 bilenler 98 lira, 6 bilenler 17 lira, hiçbir numarayı bilemeyenler ise 14 lira ikramiye alacak.

DÖNERSE BİZİMDİR!
Sosyal medya, "Türk döneri mi-Alman döneri mi" tartışmasına tutuştu. Vedat Milor, noktayı koydu: Bizden iyi olma ihtimali tüm paralel evrenler dahil sıfır!

SÜPER ZEKA
Prof. Dr. Ayşegül Gündüz ve ekibi, bir grup gönüllüye Pink Floyd dinletti. Beyin aktivitelerini kaydetti. Yapay zekaya yükledi. Bilgisayar da şarkıyı yeniden seslendirdi. Böylece konuşamayan insanların, beyin hareketlerinden istediklerinin anlaşılacağı belirtildi!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN