Denizde kaybolan yabancı uyruklu gencin cesedi 2 gün sonra bulundu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yasak olmasına karşın denize giren 28 yaşındaki yabancı uyruklu şahıs, dalgalar arasında kayboldu. Olay yerine sevk edilen ekipler, 2 günün sonunda şahsın cansız bedenini 200 metre açıklıkta buldu.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 14:02 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 14:02
Denizde kaybolan yabancı uyruklu gencin cesedi 2 gün sonra bulundu

İÇİNDEKİLER

Sakarya'nın Karasu ilçesinde denizde kaybolan 28 yaşındaki yabancı uyruklu şahsın cesedi iki gün sonra, denizde 200 metre açıklıkta bulundu.

1 KİŞİYİ KURTARDILAR
26 Ağustos günü saat 20.00 sıralarında Yalı Mahallesi 12. Kule mevkiinde, giriş yasağı olmasına rağmen 5 yabancı uyruklu genç denize girdi. Denizin dalgalı ve akıntılı olması sebebiyle gençlerden ikisi boğulma tehlikesi geçirdi. Sesleri duyan vatandaşlar, bir kişiyi sudan çıkardı.

DALGALAR ARASINDA KAYBOLDU
Karrar Jabbar Saeed Al-Zaidawi (28) ise dalgaların arasında gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine cankurtaran ekipleri ile Sahil Güvenlik, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

200 METRE AÇIKLIKTA BULUNDU
Cankurtaran ekipleri jetski ile su üstünden, Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri ise su altından bölgede geniş çaplı arama başlattı. Suda kaybolan genci ekipler, sualtı, su üstü ve denizin çevresinde didik didik aradı.

Yapılan çalışmalar neticesinde yabancı uyruklu şahısın cesedi, denizde 200 metre açıklıkta bulundu.

"BEYAZ ŞORTLU BİR KARARTI GÖRDÜM"
Cesedi gören Ayhan Sözer, "Arkadaşımın yanına çay içmeye geldim. İki dalga kıran arasında beyaz şortlu bir karartı gördüm durumu cankurtaran arkadaşlara söyledim. Onlarda direk müdahale ettiler ve kayıp olan, boğulan kişiymiş" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN