Yapay operasyon! Ünlülerin sesini yapay zeka ile taklit eden çete çökertildi...

Demet Akalın, Beyazıt Öztürk ve Doğukan Manço gibi ünlülerin sesini yapay zeka ile taklit eden çete çökertildi. Tutuklanan 9 dolandırıcının tam 15 milyon liralık vurgun yaptığı anlaşıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Yapay operasyon! Ünlülerin sesini yapay zeka ile taklit eden çete çökertildi...

İÇİNDEKİLER

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri akıllara durgunluk verecek bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle dolandırıcılık yapan 4 çete üyesi, sabit telefondan aradıkları resepsiyon görevlilerine kendini otel sahibi gibi tanıtıp sesini de taklit ederek para istedi. Sert konuşarak otel görevlisini baskı altına alan şüphelilerin bu yöntem ile yaklaşık 15 milyon lira aldıkları ortaya çıktı.




Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 21 çete üyesinden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin daha önce de Doğukan Manço ve Ayna Grubu solisti Erhan Güleryüz'ün adını kullanıp sesini taklit ederek dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

Şüphelilerin Doğukan Manço'nun sesini taklit ederek Demet Akalın, Beyazıt Öztürk gibi ünlülerden para istediği ortaya çıktı. Çete üyelerinin Kurtalan Ekspres'in üyesi Ahmet Güvenç'i, "Abi ben Doğukan, evden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var" diyerek dolandırdığı da anlaşıldı. (Ceyhan TORLAK)



HAMAM SPASI
İstanbul Beyoğlu'nda öğretmen Semra T., bir otelin spa bölümüne gitti. Hamamın kırık giderine düşünce ağının üç parmağında hasar meydana geldi. Otel yetkilileri genç kadına özür mahiyetinde ücretini iade etti. Ancak o, şikayetinden vaz geçmedi.



ÖLDÜREN SEVDA
Kocaeli Kartepe'de Selami Şahin, eski sevgilisi Yıldız Çınar ile yolda karşılaştı. İkili arasında tartışma çıktı. Silahını çeken Şahin, genç kadını kurşunladı. Sonra da aynı silahla canına kıydı.



102 MİLYON TL DEVRETTİ
6 ve 5+JOKER bilen çıkmayınca 102 milyon 132 bin 697 lira devretti. 5 bilenler 359 bin 960 lira, 4 bilenler 3 bin 223 lira, 3 bilenler 244 lira, 2 bilenler ise 23 lira alacak.



KORİDOR UYARISI
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından kabul edildi. Ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi. "Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na alternatif yollar arandığını biliyoruz. Ancak bu yolların orijinal girişime alternatif olamayacağını ve riskler barındırdığını görüyoruz. Bu girişimin yeniden canlandırılması Türkiye için bir öncelik. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız çok sistemli bir çalışma yürütmekte" dedi.



ÖLECEĞİNİ BİLİYORDU
Rusya'da Putin'e karşı isyan başlatan Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin, uçak kazasında yanındaki 9 kişiyle birlikte hayatını kaybetti. Bu olayın, suikast olduğu dile getirildi. İngiliz casuslar, operasyonu daha önce eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya suikast girişimini organize eden gizli timin başkanı Tümgeneral Andrey Averyanov'un yönettiğini iddia etti. Batılı Rusya uzmanları, Prigojin'in ölümünün kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Prigojin'in uçak kazasından bir süre önce Wagner'in bir numaralı komutanı Dmitri Utkin'e "Çocuklar dikkat edin. Ben cehenneme gideceğim" diye uyardığı kaydedildi. Hapisteki muhalefet lideri Navalny, jetin düşmesini 'gerçek bir terör eylemi' olarak nitelendirdi.



KARTAL PENÇESİ
Hudutlarda yasa dışı geçişlere karşı mücadelesini aralıksız sürdüren Mehmetçik, önceki gün Yunanistan'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 17 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 8'inin FETÖ, 1'inin PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu anlaşıldı. Yakalanan o PKK'lı teröristin HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan'ın yeğeni, Hakkari nüfusuna kayıtlı Hişyar Buldan olduğu ortaya çıktı. Buldan'ın PKK'ya üyelikten dosyasının bulunduğu vurgulandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN