Sabancı çiftinin geçirdiği bot kazasının detayları belli oldu! Kaptana 'bana bırak' dedi: Gaza bastı

İşadamı Ali Sabancı’nın ailesiyle Leros Adası’na giderken yaptığı kazayla ilgili detaylar ortaya çıktı. Sürat botuyla direksiyona geçen Sabancı, “rotayı biliyorum” dedikten sonra gaza yüklendi, 25 deniz mili hızıyla kayalıklara çarptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Sabancı çiftinin geçirdiği bot kazasının detayları belli oldu! Kaptana ’bana bırak’ dedi: Gaza bastı

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın Leros Adası'na eşi Vuslat Doğan Sabancı ve çocukları ile birlikte yat tatiline giden Pegasus Havayolları'nın patronu iş adamı Ali Sabancı'nın bot ile kayalıklara çarptığı kazanın ardından detaylar ortaya çıkmaya başladı.



Sabancı'nın hemen hemen her yıl Leros'a tatil için gittiği, bölgede sürat botunu sık kullandığı için aşırı özgüvenden kaynaklı bir kazanın meydana gelebileceği değerlendirmesi yapılıyor. İddiaya göre Sabancı, "Rotayı iyi biliyorum kaptan, bana bırak" dedikten sonra hızlandığı ilk belirlemelere göre 25 deniz mili (46.3 km hız) ile kayalıklara çarptı. Olay sonrası Yunanistan'da Ali Sabancı'yı yaşatmak için doktorların 7 saat boyunca çaba sarf ettiği belirtildi.

Yunan doktorların ilk etapta Vuslat Doğan Sabancı'nın durumunun daha ağır olarak gözlediği ancak daha sonra Ali Sabancı'ya yoğunlaştıkları ifade edildi. Sabancı'ya stent takılmasının ardından "çoklu/ multi-tramva" ameliyatına alındı. (Mustafa KAYA)



BİRÇOK KIRIK VAR
Ali Sabancı'nın vücudunda çok sayıda kırık var. Vücudunda kalıcı hasarların kalabileceği belirtilen Ali Sabancı, aort damarına stent takılmasının ardından 'çoklu travma' ameliyatına alındı. Kazada başını botun önündeki cam bölmeye çarpan Vuslat Doğan Sabancı'nın ise yüz travması nedeniyle operasyona alındı. Plastik cerrahlar da ameliyata girdi. botta Sabancı çiftinin çocukları Emre ve Kaan'ın durumlarının iyi olduğu açıklandı.

KAPTAN ANLADI
Sabancı çifti, oğulları Emre ve Kaan ile birlikte sürat botuyla Lipsi Adası kıyısındaki bir restorana gidiyordu. Çocuklar ve kaptan botun arkasında otururken botun çarptığı kayalıkları ilk fark eden kaptan oldu. Kaptan önce çocukları denize attı sonra kendi atladı. Saniyeler sonra da bot kayalıklara çarpıp ters döndü. Çocuklar annelerini, kaptan ise Ali Sabancı'yı su üstüne çıkarttı. Kaptan yaralı olan çiftin kendilerinde olmadığını fark ederken o sırada çevredekiler yardıma geldi. Hemen Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinden yardım istendi. Çift denizden çıkartılarak, hızlı bir tekneyle Leros Adası'na sevk edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN