Sabancı ailesi şokta! Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi!

Pegasus Havayolları'nın sahibi Ali ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Leros Adası'nda bir restorana giderken zodyak botla kayalıklara çarptı. İkisi de ağır yaralandı. Ünlü iş insanının dalağı alındı, entübe edildiği açıklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:00
Sabancı ailesi şokta! Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi!

İÇİNDEKİLER

Korkunç kaza, gece yaşandı. İddiaya göre dümende, Ali Sabancı vardı. Eşi yanında, 2 oğlu arkadaydı. Bir İngiliz ve bir G.Afrikalı konuğu vardı. Ünlü iş insanı, hızla kayalıklara çarptı. Kendisi ve eşi, başını ön cama vurarak yaralandı!



Tesadüfen yakından geçen bir teknedeki insanlar, durumu görüp ilk müdahaleyi yaptı. Çift, gece Bodrum'da ameliyata alındı. Sabah da İstanbul Amerikan Hastanesi'ne yatırıldı. Ali Sabancı'nın durumu kritik..

ZODYAK FACİASI
Yunanistan'dan gelen haber, gündemi salladı. Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ailesiyle tatile çıktı. Latiko adlı ultra lüks yatları ile Leros Adası'na demir attı. Sabancı Ailesi, akşam yemeği için kıyıdaki restorana yer ayırttı. Zodyak bota atlayan Sabancılar, yola çıktı. Botun dümeninde Ali Sabancı vardı. Ancak bot kayalıklara çarptı. Ön tarafta bulunan Ali Sabancı ile eşi Vuslat Sabancı ağır yaralandı. Çiftin çocukları Şevket Emrecan ve Kaan Ali ise kazadan hemen önce denize atladığı için yara almadı. Ayrıca ailenin yanında biri İngiliz 2 kişinin daha olduğu vurgulandı.



ADAYA ÖZEL SAĞLIK EKİBİ GİTTİ
Ağır yaralanan Ali Sabancı ile eşi adadaki hastaneye kaldırıldı. Sabancı'ya ilk müdahale İstanbul'dan giden özel ekip tarafından yapıldı. Sabancı çifti deniz ambulansı ile Bodrum'a ulaştırıldı. Durumu ağır olan iş adamı, hava ambulansı ile İstanbul'daki özel hastaneye kaldırıldı. Entübe edilen Sabancı'nın durumunun kritik olduğu vurgulandı. Yüzünden darbeler alan Vuslat Doğan Sabancı'nın da dün öğlen saatlerinde babası Aydın Doğan'a ait uçakla İstanbul'a getirildiği, hayati tehlikeyi atlattığı vurgulandı.



ANNESİ LİMANDA BEKLEDİ...
Sabancı çifti, deniz ambulansı ile Bodrum Turgutreis'e getirildi. Limanda bekleyenler arasında Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı'nın da olduğu öğrenildi. Bu arada Ali Sabancı İstanbul'daki hastanenin acil servisinden içeri alınırken adeta etten duvar örüldü. (Mustafa KAYA-Mikail ZEYBEK)


HOLDİNGDEN AÇIKLAMA
Ali Sabancı, 1969'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Columbia Üniversitesi'ni dereceyle bitirdi. Pegasus Havayolları, Desas (ticari araç kiralama), Esaslı Gıda (gıda), Gıdaser Gıda (Bonservis) ve U.N. Ro.-Ro. İşletmeleri A.Ş. şirketlerinin başına geçti. Aydın Doğan'ın kızı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlendi. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN