Tıpa tıp başarı! Kahramanmaraş'ın depremzede öğrencileri tıp fakültesini kazandı

Deprem, Kahramanmaraş’ı vurdu. Senanur Budak ile Tuana Pekmez’in evleri de yerle bir oldu. Ancak ikisi tüm zorluklara rağmen sınava hazırlanıp tıp fakültesini tutturdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 06:54
Tıpa tıp başarı! Kahramanmaraş’ın depremzede öğrencileri tıp fakültesini kazandı

İÇİNDEKİLER

Tarihler 6 Şubat'ı gösterdiğinde Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, 11 ili sarstı. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirirken binlercesi de yaralandı.



Devlet millet ele ele verip ayağa kalkarken mucizeler de yaşandı. KahramanmaraşSenanur Budak da depreme Onikişubat İlçesi'ndeki evlerinde yakalandı. Evleri hasar alınca çadıra taşındı. Ve tüm zorluklara rağmen üniversiteye hazırlandı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.



AKRABALARI ÖLDÜ
Sena, "Depremden sonra kendime dedim ki 'İleride ben de doktor olacağım ve herkese yardım edeceğim.' Bu nedenle hiç yılmadım. Çok çalıştım ve hayalime giden ilk yolda istediğim okulu kazandım" açıklamasını yaptı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan TOBB Fen Lisesi öğrencisi Tuana Pekmez de 6 Şubat depremlerinde 3 akrabasını kaybettiğini açıkladı. Yaşadığı olumsuzluklardan ders çıkararak kendisini motive ettiğini dile getiren Pekmez, şu açıklamaları yaptı: İstediğim bölümde kendimi geliştireceğim için çok heyecanlıyım. Bu kadar köklü, bu kadar tanınan bir üniversitede okumak beni çok heyecanlandırıyor. Umarım her şey çok güzel olur. Tek hedefim insanlara yardım etmek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN