Çin'in güneybatısında çiçek açan nilüferler turistlerin ilgi odağı oldu

Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yer alan iyi korunmuş ve yabanıl bir orman gülü ormanı turistler için cazip bir destniasyon haline geldi... Dört katlı klasik bir köşk olan Wanhualou’nun panoramik manzarası turistlerin en çok sevdiği mekânlardan biri... İşte sizler için derlediğimiz 24 Ağustos tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 06:58
Çin’in güneybatısında çiçek açan nilüferler turistlerin ilgi odağı oldu

İÇİNDEKİLER

Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yazın, dağlar orman gülleri denizine dönüşüyor ve ülkenin dört bir yanından ziyaretçi çeken muhteşem bir manzara yaratıyor. Guizhou'nun kuzeybatısında bir şehir olan Bijie'deki Baili (yüz mil) Orman Gülü Seyir Sahası, büyüleyici manzarayı görmek için en iyi yerlerden biri. Yaklaşık 550 kilometrekarelik bu alanda 60'tan fazla orman gülü türünü bulabilirsiniz. Bölge, bir ulusal orman parkına ve ulusal doğa rezervine ev sahipliği yapmanın yanı sıra en yüksek ulusal tanınırlığa sahip, ulusal 5A düzeyinde bir turistik cazibe merkezi. Baili Orman Gülü Seyir Sahası, marttan mayısa kadar tamamen çiçeklerle kaplanıyor. O yüzden burayı bu aylar arasında ziyaret edin ve yerel etnik kültürlerin daha da renkli hale getirdiği büyüleyici manzaraya tanık olun.

ALIŞVERİŞİN YENİ ADRESİ
Kurulduğu 1996 yılından itibaren başta kitap olmak üzere birçok seçenekle ziyaretçilerini buluşturan idefix; yıllar içinde ürün gamını zenginleştirerek birçok kategoriye bünyesinde yer açtı ve 2023'ün haziran ayında gerçekleştirdiği teknoloji dönüşümüyle birlikte irili ufaklı birçok girişimci ve markanın müşterileriyle buluştuğu bir platform halini aldı. idefix, yeni reklam filmini de tüm Türkiye'nin beğenisine sundu. Prodüksiyonunun Kala Film, kreatif süreçlerinin Concept tarafından üstlenildiği reklam filminde ziller çalıyor, kapılar açıldığında alışveriş tutkunlarını hareketli idefix kolileri karşılıyor. Reklam filminde kırtasiyeden elektroniğe, annebebekten küçük ev aletlerine kadar pek çok kategoride ürün çeşitliliğine ve avantajlara dair fırsatların idefix'te kullanıcıları beklediğine vurgu yapılıyor.



SUİKAST
Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in içinde olduğu Embraer ERJ-135BJ tipi özel jet, dün öğleden sonra Rusya'nın başkenti Moskova'dan St. Petersburg kentine gitmek üzere kalkış yaptı. Ancak 30 dakika sonra Tver Bölgesi yakınlarında düştü. Uçağın havada infilak ettiği belirlendi. Yaşanan korkunç olayda Evgeny Prigojin ve sağ kolu Dmitry Utkin ile birlikte toplam 10 kişi öldü. Wagner, uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğünü ve Prigojin'e ait 2. uçağın ise Moskova semalarında süzüldüğünü açıkladı. 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatan Prigojin, daha sonra geri adım atmıştı.



MİT'TEN NOKTA OPERASYON
Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın, TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast amacıyla eğittiği Bekir Kına'yı, Irak sınırından 150 km. içerideki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi. "Bawer Botan" kod adlı Bekir Kına, kısa ve uzun namlulu silahlarla yoğun talimler yaptırıldığı ve kaçak yollardan Türkiye'ye gönderilmek istendiği belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2019'da Irak'a giderek örgüte katılan Kına, bugüne kadar İran ve Irak'ta terörist faaliyette bulundu.



BARBİE'RİNCİ
Dünyayı Barbie, çılgınlığı sardı. Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde yer aldığı Barbie filminin, yeni bir rekor kıracağı açıklandı. Gişede büyük bir başarı elde eden filmin 2023 yılının en çok hasılat elde eden yapımı olacağı vurgulandı. Yapım bu sayede "Süper Mario Kardeşler Filmi" adlı yapımı geride bırakarak yılın en çok kazanan filmi olacak. Tahmin edilen gişe rakamlarına göre "Barbie" hafta sonuna kadar ABD'de 569.3 milyon dolar hasılat elde etmiş olacak. "Süper Mario Kardeşler Filmi" (The Super Mario Bros. Movie) 574,2 milyon dolar kazanmıştı.



KORKUNÇ DOGRUSU
Ünlü sanatçı ve organizatör Ali Kal, İstanbul Beyoğlu'ndaki bir restorana gidip garsonu çağırdı. Yemek siparişi verip beklemeye başladı. Bu sırada işletme sahibi Mehmet A.'nın köpeği yanına gelip havlamaya başladı. Çin Aslanı cinsi köpek bir anda Kal'a saldırdı. Yüzünü ısırdı. Sağ kulağını kopardı. Köpeğin daha önce de mekana gelen turistlere saldırdığı ortaya çıktı. (Dilek YAMAN DEMİR)



ANA FERYAT
Sakarya'da yaşayan 23 yaşındaki Tuana Türkdoğan, 5 ay önce doğum yaptı. Oğlunu kucağına aldı. Ancak eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne sürüp evden ayrıldı. Hatta darp edildiğini açıkladı. Annesinin yanına taşındı. Boşanma davası açmaya hazırlanırken hayatının en büyük şokunu yaşadı. Evi basan adam, oğlunu kaçırdı. Gözyaşları içinde kalan Tuana, şu açıklamayı yaptı: Oğlumu kaçırdığında 3 aylıktı. Şu anda 5 aylık. Anne sütüne ihtiyacı var. Boş beşiğine bakıp ağlıyorum. Bebeğimin kokusuna hasret kaldım. Ne olur evladımı bulun. (Hüseyin CUMALI)


100 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 99 milyon 500 bin 484 lira devretti. 5 bilenler 267 bin 675 lira, 4 bilenler 3 bin 291 lira, 3 bilenler 210 lira, 2 bilenler ise 21 lira alacak.



BİR TALİHLİYE 2 MİLYON
5+1 bilen 1 kişi, 1 milyon 997 bin 648 lira kazandı. 5 bilenler 13 bin 581 lira, 4+1 bilenler 870 lira, 4 bilenler 84 lira, 3+1 bilenler 41 lira, 3 bilenler 14 lira, 2+1 bilenler 16 lira, 1+1 bilenler 8 lira, 0+1 bilenler ise 9 lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN