Akbelen'de sözde çevreci CHP Beşiktaş'ta ağaç kıyımı gerçekleştirdi! Yerine otopark yapacaklar

Beşiktaş Belediyesi, tepkiler sonrası otopark yapamadığı Abbasağa Parkı için "sistemetik talan planını devreye soktu. Bakımsızlığa terk edilen parkta ağaçlar kurudu, otlar sarardı.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 06:54 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 06:54
Akbelen’de sözde çevreci CHP Beşiktaş’ta ağaç kıyımı gerçekleştirdi! Yerine otopark yapacaklar

İÇİNDEKİLER

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Beşiktaş Abbasğa Parkı'ndaki 4 çınar ağacı gizli gizli belediye ekiplerince kesildi.

CHP'li Beşiktaş belediyesi, 2015 yılından beri Abbasağa Parkı'nı gözüne kestirdi. 2015'te parktaki spor aletleri söküldü.

Yerine kafe yapılacağını öğrenen mahalleli duruma tepki gösterip parkta beklemeye başladı. Tepkiler üzerine CHP'li belediye geri adım attı ancak durmadı.

"YENİLEYİN, BAKIM YAPIN"
Beşiktaş Belediyesi, 2 yıl sonra ise Abbasağa Parkı ile ilgili yeni bir proje hazırladı. Projede, sert zeminin değiştrilmesi, oyun grpları, elektrik ve sulama altyapısının yenilenmesi planlandı. Ancak mahalleli yeniden tepki göstererek yenileme değil bakımın artıtılmasını ve devamlı olmasını talep etti.

4 ÇINAR AĞACINI KESTİLER
Beşiktaş Belediyesi'nin Abbasağa'daki "yeşil aşkı" geçtiğimiz günlerde tekrar depreşti. Geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde sessiz sedasız parkta bulunan 4 ınar ağacı tıpkı Çırağan'dakiler gibi kesildi. Sistematik bir şekilde zulüm yapılan Abbasağa Parkı son dönemde bilinçli bir şekilde kuraklığa da terk edildi. Bölge halkı, parkın belediye tarafından otopark yapılmak istendiği için atıl bırakıldığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN