Övgü onun hakkı! Ayakkabı boyacılığından çıraklığa kadar her işi yaptı: Hayatının dönüm noktası pizza oldu

Hakkı Akdeniz, Diyarbakır’da fakir bir ailede doğdu. 17 yaşında Kanada’ya sonra da ABD’ye gidip çöplerde uyudu. Boks yapıp hayata tutundu. Pizza hamuru açma yarışmasıyla para kazanıp kendi dükkanını kurdu. Ve bu film gibi hayatı bol ödüllü bir belgesele konu oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2023 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 06:55
Övgü onun hakkı! Ayakkabı boyacılığından çıraklığa kadar her işi yaptı: Hayatının dönüm noktası pizza oldu

İÇİNDEKİLER

Hakkı Akdeniz, 1980'de Silvan'da hayata gözlerini açtı. Ayakkabı boyacılığından çıraklığa kadar her işi yaptı. 17'sinde Kanada'daki ağabeyinin yanına gitmeyi kararlaştırdı. Ağabeyinin pizza dükkanında çalıştı. 2001 yılında ise Kanada'dan ABD'ye doğru yeni bir maceraya atıldı. Ancak bu hiç de kolay olmadı. 98 gün kapalı bir çöp konteynerinde yattı. Çöp kamyonuna, çöplerle birlikte atıldığı anda uyandı. Son anda canını kurtardı.

HAMUR AÇARAK...
Barınakta tanıştığı evsiz bir Türk kadını, kendisini Adıyamanlı restoran sahibinin yanına götürdü ve iş bulmasını sağladı. Akdeniz, bu arada boksa başladı. ABD Altın Eldiven Şampiyonluğu'nu kazandı. Kaburgası kırılınca boksu bıraktı. Yarı borç parayla 2009 yılında küçük bir pizza dükkanı açarak pizza hamuru açma işine yoğunlaştı. İtalya'da ABD'yi temsilen katıldığı yarışmada dünya birincisi olup şöhretine şöhret kattı. Ardı ardına açtığı pizza dükkanlarının sayısını 13'e çıkarttı. Ve Akdeniz'in bu hikayesi "Hi I'm Hakki" (Merhaba, Ben Hakkı) ismiyle ABD'de belgesel yapıldı. Belgesel 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali'nde ödül aldı. İzlenme rekorları kırdı.

ÇOK MUTLUYUM...
Ünü sınırları aşan Akdeniz ise şu ifadeleri kullandı: Bazen insan her şeyini kaybedebilir. Ama umudunuz olduğu sürece her şeyi başarabilirsiniz. Bu nedenle hayatımın belgesel yapılması çok anlamlı. İnsanlara umut olmak beni mutlu ediyor.

New York'ta yaşayan Hakkı Akdeniz, evsizlere hep sahip çıktı. Zor durumda kalan herkese ücretsiz pizza dağıttı. Kahramanmaraş depremlerinde de ülkesini unutmadı. Dükkanlarının 1 haftalık gelirini depremzelere bağışladı. Tüm gönülleri kazandı...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN