Eyüpsultan'da eski MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz silahla katledildi

Eyüpsultan’da bir kafe önünde gerçekleşen silahlı saldırıda eski MHP ilçe başkanı Köksal Kaçmaz iş yerinin önünde silahla vurularak hayatını kaybetti. Saldırıda Köksal Kaçmaz’ın uğradığı silahlı saldırı anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olayda silah kullanan firari şüpheli Faruk P. dışındaki şüpheliler gözaltına alınmış olup, firari şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 18:00 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 04:59
Eyüpsultan’da eski MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz silahla katledildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Sakarya Mahallesi'nde saat 12.00 sıralarında iddiaya göre, eski MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz işlettiği kafenin önüne araç çekilmesi üzerine duruma tepki gösterdi.



Kaçmaz, aracın kafenin önünden çekilmesini istedi. Araç sahibi aracını çekti ardından kafenin önüne gelerek Kaçmaz ile tartışmaya başladı.



Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalle sakinleri de olaya müdahil oldu.



Araç sahibi daha sonra 3 arkadaşıyla birlikte olay yerine gelerek kafeye doğru silahla defalarca ateş etti. Kaçmaz'ın yanı sıra olay yerinde bulunan Yunus Kaya isimli bir kişiye de kurşun isabet etti.



Saldırganlar olayın ardından hızla uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Kaçmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan Yunus Kaya ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri saldırganları yakalamak için başlattığı çalışmada 3 şüpheliyi yakalarken, kaçan 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Açılan ateş sonucu park halinde bulunan bir araca da kurşun isabet ettiği öğrenildi.

TARAFLARIN SİLAHLA ATEŞ AÇTIĞI ANLAR KAMERADA
Olay yerine gelen tarafların kafe sahibi eski MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz'a silahla ateş açtığı o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.



Görüntülerde bir kişinin yaralı olarak yerde yattığı ve elinde silah bulunan başka bir kişinin kafeye doğru silah ile ateş açtığı görülüyor.



Görüntülerin devamında ise olayı gerçekleştiren şahısların geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.



İSTANBUL VALİLİĞİNDEN EYÜPSULTAN'DAKİ SİLAHLI SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Eyüpsultan'da bir kafe önünde park nedeniyle gerçekleşen olayda eski MHP Eyüpsultan ilçe başkanı Köksal Kaçmaz iş yerinin önünde silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Konu ile ilgili İstanbul Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.00 sıralarında Eyüpsultan ilçemizin Sakarya Mahallesi'ndeki iş yeri (kafe) önüne araç park etme tartışmasından çıktığı değerlendirilen kavga olayı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, meydana gelen çatışmada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştır. Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde; kafe sahibi K.K. ile iş yeri önüne araç park eden Faruk P, T.P., S.A.P. ve Fuat P. adlı şahıslar arasında yaşanan tartışmada K.K. adlı iş yeri sahibi hayatını kaybederken, Fuat P. ve olay yerinde bulunan Y.K. isimli şahıs vurularak ağır yaralanmıştır. Olayda silah kullanan firari şüpheli Faruk P. dışındaki şüpheliler gözaltına alınmış olup, firari şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN