Kocaeli büyük değişimin Türkiye’ye örnek modeli oldu! Depreme karşı temkin ve tedbir elden bırakılmıyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden geçen 24 yılda Kocaeli, büyük değişimin Türkiye’ye örnek modeli oldu... Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bilinçlenmesi ve yeniden daha güvenli yapılanması için yaptığı çalışmalar büyük övgü aldı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Kocaeli büyük değişimin Türkiye’ye örnek modeli oldu! Depreme karşı temkin ve tedbir elden bırakılmıyor

İÇİNDEKİLER

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Binlerce vatandaşın öldüğü, binlerce binanın ağır hasar aldığı ve yıkıldığı büyük felaketin yaraları büyük ölçüde sarıldı. Marmara depreminin yıldönümünde gözler yine depremin en büyük yıkıcı etkilerini yaşamış olan Kocaeli'ye çevrildi.

Depremde ağır yaralar alan Kocaeli, çevresiyle çehresiyle bambaşka pırıl pırıl bir görünüme kavuştu. Şimdi Kocaeli'de insanların nefes aldığı millet bahçeleri, kent meydanları, güvenli, sağlam, sosyal yapılar dikkat çekiyor.

ÖNCE BİLİNÇLENDİRME
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin depremin ardından yaptığı öncelikli çalışma halkın bu konuda bilinçlendirilmesi oldu.

Hem yer hareketlerinin takibini sağlamak hem de bunu halkla paylaşmak için kentin farklı yerlerine ivme ölçer cihazları yerleştiren haritalar hazırlayan Büyükşehir, deprem gerçeğini gösterebilmek adına Sismoloji ve Simülasyon Merkezleri kurup eğitim programları düzenledi.

Depreme yönelik farkındalık ve bilinçlenme oluşması adına birçok projeyi hayata geçirdi.

RİSKLİ ALANLARDAN GÜVENİLİR YAŞAMLARA
Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tekrar daha sağlıklı ve güvenli yapılanması için yaptığı öncelikli çalışma kamulaştırma oldu.

Yaklaşık 10 milyon metrekarelik alanda kamulaştırma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depreme dayanıklı sosyal yaşam alanı olan 26 bin 909 yeni konut yaptı. 12 Adet Kentsel Dönüşüm alanı belirleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları riskli alanlardan güvenilir yaşam alanlarına taşıdı.

Millet bahçeleri ve kent meydanları ile olası bir afet durumunda şehrin özellikle kalabalık alanlarına nefes aldıracak büyük bir hamle yapmış oldu.

HER DAİM HAZIR
Yaptığı her çalışmada hazırladığı her projede deprem yönetmeliğini dikkate alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün deprem olacakmış gibi teyakkuzda.

Bunun için Mobil Afet Tırları hazırlayan ve deprem sonrası gıda üretimi için Hızır 41'i kuran Büyükşehir Belediyesi, temkini ve tedbiri elden bırakmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasar tespiti yapıp depreme dayanıklılığı konusunda da binaların envanterini çıkarıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN