Kısa bir ada tatili! Sadece deniziyle değil, göz alıcı doğasıyla da cezbediyor: İşte Bozcaada, Cunda Adası, Avşa Adası rotaları...

Ülkemizin birbirinden güzel adaları sadece deniziyle değil, göz alıcı doğasıyla da cezbediyor. İşte ada tatili yapmak isteyenlerin gezebileceği rotalardan bazıları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Kısa bir ada tatili! Sadece deniziyle değil, göz alıcı doğasıyla da cezbediyor: İşte Bozcaada, Cunda Adası, Avşa Adası rotaları...

İÇİNDEKİLER

Çanakkale'ye bağlı Bozcaada, her yıl özellikle Nisan ve Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğruyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan adada deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için Ayazma Plajı, Tuzburnu Plajı, Akvaryum Koyu, Habbele Plajı ve Mermer Burnu öne çıkıyor. Butik otellerle dolu olan adada; Polente Deniz Feneri, Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi ve Bozcaada bağları görülmesi gereken adresler arasında bulunuyor.

Bozcaada'nın tarihi yerleri arasında da Bozcaada Kalesi, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Alaybey Camii, Meryem Ana Kilisesi ve Ayazma Manastırı bulunuyor. Adanın en eski yapılarından Bozcaada Kalesi, Türkiye'nin en iyi korunmuş kalelerinden biri olma özelliğine sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek, koruma altına alınan kale iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Bölgedeki Namazgah Çeşmesi de Osmanlı döneminden kalan önemli tarihi yapılardan biridir.

CUNDA ADASI
Balıkesır'ın Ayvalık ilçesine bağlı Cunda, tarihi cumbalı evleri, taş evlerden dönüştürülmüş butik otelleriyle tatilcileri cezbediyor. Sahili ve çarşısının yanı sıra, Aşıklar Tepesi görülecek yerler arasında yer alıyor. Hamidiye Camii, Taksiyarhis Kilisesi, Ayışığı Manastırı dikkat çeken tarihi yapılardan... Adanın etrafını araç ile turlamak yaklaşık 1 saat sürüyor.



AVŞA ADASI
Balıkesır'e bağlı Avşa Adası, İstanbul'a yakın tatil rotaları arasında yer alıyor. Marmara Denizi'nin güneybatısında kalan, 28 kilometrelik alanı kaplayan Avşa'nın her yerinden denize girilebiliyor. Altınkum Plajı, Karadut Plajı, Mavi Koy Plajı, Çınar Koyu, Çiftlik Plajı tatilcilerin önemli adresleri arasında yer alıyor.



İSTANBUL/ADALAR
İstanbul'un gözde rotalarından olan, şehre yalnızca bir vapur ulaşımı mesafede yer alan Adalar, doğal ve tarihi güzellikleriyle cezbediyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada, özellikle hafta sonu tatilleri için vazgeçilmez adreslerden oluyor. Balık restoranları, bisiklet güzergahları, yürüyüş rotaları, plajlar ve daha nicesi ziyaretçileri bekliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN