Son dakika: Kocaeli'nde tesettürlü kadına sözlü saldırı: Peçeni al git başka yere! Vali Seddar Yavuz gözaltına alındığını duyurdu
Son dakika haberleri... Kocaeli’nde tesettürlü bir kadın yine laiklik kisvesi altında saldırıya uğradı. Otobüse binen tesettürlü kadına sözlü saldırıda bulunan sözde laik kadın, “Peçeni al git başka yere” ifadelerini kullandı. Saldırgan kadına otobüsteki diğer yolcular tepki gösterdi. Otobüste olanlara şahit olan bir genç "Abla terbiyesizlik yapma sus otur" diyerek tepki gösterirken, olayı görüntüleyen bir yolcu ise "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada istediğimiz gibi yaşarız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, otobüste tesettürlü yolcuyu rahatsız eden kadının gözaltına alındığını açıkladı.
Türkiye son dönemde kadınların giyimi üzerinden çok sert tartışmalara sahne oluyor.

Özellikle laiklik kisvesi altına gizlenen faşist ve bağnaz bir zihniyet, tesettürlü kadınları hedef alıyor.

Halk otobüsüne binen çarşaflı bir kadın sözlü saldırıya uğradı.

"PEÇENİ AL GİT BAŞKA YERE GİT"
Arkasında oturan saldırgan, önce talihsiz kadına nereli olduğunu sordu ve "Burası Türkiye. Burada böyle yaşanmıyor" diyerek hakaretler yağdırmaya başladı.

"Peçeni al git başka yere" ifadeleri ile kadını aşağılayan saldırgana haddini otobüsteki diğer yolcular bildirdi.
YOLCULAR HADDİNİ BİLDİRDİ
Özgürlük ve cumhuriyet değerlerinin ne anlama geldiğinden bihaber 'laik' saldırgan, diğer yolcular tarafından susturuldu.

"BURADA İSTEDİĞİMİZ GİBİ YAŞARIZ"
Otobüste olanlara şahit olan bir genç "Abla terbiyesizlik yapma sus otur" diyerek tepki gösterirken, olayı görüntüleyen bir yolcu ise "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada istediğimiz gibi yaşarız" ifadelerini kullandı.
O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyadan yayınlanırken tepkiler çığ gibi büyüdü.
VALİ DUYURDU: GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, otobüste "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git" diyerek tesettürlü yolcuyu rahatsız eden kadının gözaltına alındığını açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız" dedi.