Muhtarı vuran adamdan “şizofreni” iddiası! Belindeki tabancayı çıkarıp peş peşe ateş etti...

Volkan Sağlıca, husumetli olduğu muhtar Ruhhan Görgün’ü tabancayla bacaklarından vurup yaraladı. Müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandı. Mahkemedeki savunması ise kan dondurdu. İşte sizler için derlediğimiz 20 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 06:59
Muhtarı vuran adamdan “şizofreni” iddiası! Belindeki tabancayı çıkarıp peş peşe ateş etti...

İÇİNDEKİLER

Bursa Yıldırım'daki Namazgah Mahallesi'nde geçen yıl korkunç bir olay meydana geldi. Tarihi Namazgah Parkı'ndaki muhtarlık binasına gelen Volkan Sağlıca, taraf oldukları dava nedeniyle, aralarında husumet bulunan muhtar Ruhhan Görgün'e şikayetini geri çekmesini söyledi. Görgün, talebi reddedince Sağlıca, belindeki tabancayı çıkarıp peş peşe ateş edip, kaçtı. Bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanan Ruhhan Görgün, hastanede tedaviye alındı. Yakalanan Volkan Sağlıca ise tutuklandı. Sağlıca, savunmasında, "Ben deli değilim, şizofreni hastasıyım. İkisinin arasında fark var. Bu kabul edilmek zorunda. Bazı zamanlarda ne yaptığım belli olmuyor. Olay günü kafamda bir ses bana 3 kere 'Onu vur' dedi. Ben de vurdum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.



TURSUZCA SALDIRDILAR
Fransız avukat Gamila ve mühendis Quantu çifti, bisikletleriyle Kapadokya'ya gitmek üzere yola çıktı. Konya Emirgazi'ye ulaştı. Karanlıkta yolculuğun tehlikeli olabileceği ihtimalini düşünerek ilçeye çadır kurmaya karar verdi. Çift, sabah ise 1'i alkollü 2 kişinin saldırısına uğradı. Kaçan saldırganlar, yakalandı. Adliyeye çıkarılan E.P. ve T.Y, tutuklandı. Turist çift, turlarını yarıda bıraktı.

KATİL ARI
Muğla Bodrum'daki bir koyda demirli teknede ailesiyle tatil yapan Aydın Berkman'ı (61) dün sabah arı soktu. Kısa sürede fenalaşan Berkman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ü

EN ACI TATİL
Ankara'da yaşayan Berkant Yumuşak (22), arkadaşlarıyla birlikte tatil için Samsun'a gitti. Denizde yüzdüğü sırada boğulma tehlikesi geçirdi. Talihsiz genç, hayatını kaybetti.



96 MİLYON TL DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 95 milyon 674 bin 282 lira devretti. 5 bilenler 267 bin 38 lira, 4 bilenler 2 bin 19 lira, 3 bilenler 226 lira, 2 bilenler ise 22 lira alacak.



ÖZEL ÖLÜM!
İngiliz Janet Savage, hem tatilini geçirmek için hem de tüp mide ameliyatı olmak için Antalya'ya geldi. Yaklaşık 3 bin sterlin ödediği ameliyat için bıçak altına yatan 54 yaşındaki İngiliz'in aort arteri yırtılınca kan kaybından hayatını kaybetti. 2 çocuk annesi Janet'in ailesi, özel hastaneye dava açacaklarını söyledi.



70 YILDIR ÜNLÜ!
Bartın'a özel olan tel kırma sanatını 8 yaşından beri yapan 78 yaşındaki Ayşe Solmaz Ünlü, ilerlemiş yaşına rağmen tel kırma işini bırakmadı. Ünlü teyze, "Gençler, cep telefonlarında vakit geçireceklerine el sanatı ile uğraşınlar, hem bu Bartın'a has sanatımızı yaşatsınlar, hem de para kazansınlar" dedi. Teyze 70 senedir yaptığı tel kırma ile 3 kızını evlendirdiğini hem de aile bütçesine katkı yaptığı belirtti. (ALİ FAİK ATAY)



DURMAK YOK
KKTC Polis Genel Müdürlüğü, Pile- Yiğitler yolu yapımı sırasında Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri ile çıkan arbedede 8 polis memurunun yaralandığını açıkladı. Yetkililer, gerginliğe BM askerleri ve personelinin tutumun neden olduğuna dikkat çekti. Bu olaylara rağmen yol yapımının devam ettiği belirtildi.



HESAP LÜTFEN!
İtalya ile Arnavutluk arasında gündem, ödenmeyen restoran ücreti... İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Arnavutluk'taki bir restorandan ücret ödemeden ayrılan bir grup İtalyan turistin hesabını kendi cebinden ödedi. Meloni, "Bu bir onur meselesi. Aksi davranmama düşünülemezdi" dedi. Meloni'nin bu tavrı ülkede büyük saygıyla karşılandı.

ABD BATIYOR
ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, ülkesinin çok yakında Süper Güç konumunun tarih olacağını iddia etti. Trump, "Gücümüz var ama yok oluyor. Para birimimiz açısından yok oluyor. Tüm dünyada kullanılan dolardan bahsediyorum. Üçüncü dünya ülkesi oluyoruz" dedi. Bu açıklamalar Beyaz Saray'da rahatsızlığa neden oldu.


TERÖRİSTLER DÜŞÜNSÜN
PKK/YPJ'nin silahlı yapılanmasında üst düzey sorumlu olan ve gerçekleştirilecek saldırıların planlayıcıları arasında olan Vejin Jiyan kod adlı Hicran İcuz, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Suriye'nin Haseke kentinde etkisiz hale getirildi. Terörist, örgüt tarafından sözde zorunlu askere alınan Suriyeli çocuk ve gençlere verilen silahlı eğitimin de sorumlusuydu. Son dönemde yapılan başarılı operasyonlarda ağır kayıplar veren ve bu operasyonlara karşı misilleme arayışı içerisinde olan örgütün silahlı yapılanmasında yer alan terörist İcuz da gerçekleştirilecek saldırıların planlayıcıları arasında yer alıyordu.

BAS-GiT COViD
6 Milyondan fazla kişiyi öldüren koronavirüsün yeni varyantı çıktı. İsrail, Danimarka ve İngiltere'de görülmesi üzerine alarm başladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN