Diyarbakır'da husumetli aileler arasında kan aktı! Barış yemeğinde silahlı çatışma çıktı: 12 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kız kaçırma meselesi nedeniyle husumetli akrabaların bir araya geldiği barış yemeğinde sözlü tartışma, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. İhabr üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı aramada evlerde çok sayıda uzun namlulu silaha ulaştı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su yaptığı açıklamada 12 kişinin yaralandığını belirtti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 19:37 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 19:37
Diyarbakır’da husumetli aileler arasında kan aktı! Barış yemeğinde silahlı çatışma çıktı: 12 yaralı

İÇİNDEKİLER

Bismil ilçesi Tekel Mahallesinde kız kaçırma meselesi yüzünden husumetli akrabalar, anlaşmazlığın çözümü için düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.



Yemekte taraflar arasında başlayan sözlü tartışma, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda kolluk kuvveti ve sağlık ekibi sevk edildi



Yaralılar, olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından Bismil Devlet Hastanesi ve kentteki hastanelere sevk edildi.

UZUN NAMLULU SİLAHLAR BULUNDU
Polis, yaptığı aramalarda evlerde çok sayıda uzun namlulu silaha ulaştı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

DİYARBAKIR VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil ilçesinde kız kaçırma meselesi nedeniyle aralarında husumet bulunan ailelerin anlaşmazlığın çözümü için düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi.

Yemekte, aileler arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle silahlı kavga yaşandığını ifade eden Su, "Maalesef 12 vatandaşımız silahla yaralanmıştır. Konuyla ilgili emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri almıştır. Olayla ilgili gerekli tahkikat sürüyor." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN