Balıkesir'in Kepsut ilçesinde orman yangını! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Yangın kontrol altında

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde saman yüklü aracın alev almasıyla çıkan alevler ormanlık alana sıçradı. Yangına 400 personel, 20 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozerin yanı sıra 8 uçak ve 8 helikopterle müdahale ediliyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının çıkış yerinde inceleme yapmak için bölgeye geldi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 18:21 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 22:45
Balıkesir’in Kepsut ilçesinde orman yangını! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Yangın kontrol altında

İÇİNDEKİLER

İlçeye bağlı kırsal Dombaydere Mahallesi mevkisinde saman balyası taşıyan araçta çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI I VİDEO İZLE

Yangına 400 personel, 20 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozerin yanı sıra 8 uçak ve 8 helikopterle müdahale ediliyor.

VALİ İSMAİL USTAOĞLU BÖLGEDE
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, beraberindekilerle bölgede incelemelerde bulundu. Ustaoğlu, incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, yangının 16.00 sıralarında çıktığını anımsatarak, "Yangının ilk çıkışı, hareket halinde olan saman yüklü bir kamyonun alev alması ve ormana sıçramasıyla oluştuğunu tespit ettik." dedi.

Yangının kısmen kontrol altına alındığını aktaran Ustaoğlu, şunları söyledi:"Hemen Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçlarıyla ve personeliyle müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı. Bölgemizdeki 8 uçak ve 8 helikopterle müdahaleler yapıldı. Toplamda 87 araç ve 400'ün üzerinde personelimizin bölgedeki müdahalesi sürüyor. Yangın şu anda kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Temennimiz bir an önce kontrol altına alınıp bu sıkıntının sonlandırılması. Geçmiş olsun."

YANGIN KONTROL ALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Balıkesir, Kepsut'taki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN