HAVA DURUMU | Meteoroloji'den Marmara Bölgesi'ne özel uyarı! Saat verildi: Aman dikkat

Yurdun İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi son günlerde oldukça sıcak havalarla mücadele ediyor. Önce Eyyam-ı Bahur sıcakları, ardından Basra sıcak hava dalgası ile termometler peş peşe rekor kırdı. Marmara Bölgesi'nde ise diğer bölgelere nazaran daha serin bir hava mevcuttu. Yeni günde havanın nasıl olacağı merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde hakim olan sıcak hava dalgası, etkisini bir süre daha devam ettirecek. Marmara için kuvvetli fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 08:49 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 09:10
HAVA DURUMU | Meteoroloji’den Marmara Bölgesi’ne özel uyarı! Saat verildi: Aman dikkat

İÇİNDEKİLER

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi geçtikten sonra serinleyen hava Basra Körfezi'nden gelen yeni sıcak hava dalgası ile tekrar ısınmaya başladı.Sıcak havanın bir süre daha yurdun İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde varlığını sürdürmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde ise serinlikler devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

NORMALİN 6-10 DERECE ÜSTÜNDE
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını açıklayan Meteoroloji, havanın Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmininde bulundu.

Öte yandan Meteoroloji, rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesinin beklendiğini ifade etti. Ayrıca Meteoroloji, öğle saatlerinden sonra yaşanacak fırtına için İstanbul'da yaşayan vatandaşları uyardı. İşte il il beklenen sıcaklık değerleri...

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA
Az bulutlu ve açık, güney kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

EDİRNE °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

İSTANBUL °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

SAKARYA °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kütahya'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 42°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

MERSİN °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Eskişehir'in güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 40°C
Parçalı ve az bulutlu, güney çevreleri yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

KASTAMONU °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu Ardahan ve Kars ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 31°C
Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

VAN °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 41°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 41°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 43°C
Az bulutlu ve açık

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN