Garsonluktan patronluğa şöhret hayatı! Mirastan men ettikleri evlatları paranın peşine düştü

Merhum Kasım Pırlant, ABD’ye gitti. Garsonluktan patronluğa yükseldi. ABD’li kadından iki çocuğu dünyaya geldi. Ancak mirasından men etti. İşte Jackson kardeşler, DNA testi ile Pırlant’ın babaları olduğunu ispatlayınca milyonlarca dolarlık mirastan hak istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 07:14
Garsonluktan patronluğa şöhret hayatı! Mirastan men ettikleri evlatları paranın peşine düştü

İÇİNDEKİLER

İzmir'li Kasım Pırlant'ın (68) filmlere taştan çıkartan hayatı film gibi sona erdi.

Pırlant, 1973'te 19 yaşındayken ABD'ye gitti. Garsonluk yapıp emlak işine girdi.1985'te emlak krallığına yükseldi. Bu arada barda çalışan Carolyn Jackson'dan 1986 ve 1992'de iki çocuğu dünyaya geldi.

Ama onları nüfusuna geçirmedi. 2012'de meydana gelen bir olay ise hayatını değiştirdi. Oğlu Zafer Pırlant (24) 2012'de trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu trajedi sonrası eşi Tülay Pırlant'tan boşanıp ABD'yi terk etti.

İzmir'e yerleşti. Akrabalarına "Ben ölünce ABD'de oğlumun yanına gömün" diye vasiyetini bildirdi. 3 yıl önce babalarının Türk olduğunu öğrenen Henry Kevin (30) ve Candice Jackson (36) ise İzmir'de "babalık davası" için dilekçe verdi.

Diyaliz hastası Pırlant, bir süre önce kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. İki kardeş, Pırlant'ı ABD'de oğlunun yanına defnetti.

YÜZDE 99.9 UYUMLU
Ve o davada sona gelindi. Baba ve davacılardan alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda incelendi.

Test sonucu Jackson kardeşlerin Pırlant ile yüzde 99,9 DNA uyumunun bulunduğu belirlendi. Jackson kardeşler, raporun kendilerine ulaşmasıyla birlikte harekete geçti. Avukatları aracılığıyla geçen yıl vefat eden Kasım Pırlant'ın vasiyetinin iptali için 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açıp mirastan hak iddia etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN