Recep Solmaz'dan 6 aydır iz yok! Ailesi isyan etti: Olay aydınlatılsın

Sarıyer'de 5 Şubat akşamı arkadaşları ile birlikte özçekim (selfie) yapmak isterken denize düşerek kaybolduğu belirtilen Recep Solmaz'dan aylardır tek bir haber yok. Sahil Güvenlik ile Deniz Polisi ekiplerinin günler süren çalışmalarında izine rastlanılmayan tekstil çalışanı Recep Solmaz'ın ailesi ortaya çıkan şüphelere isyan etti. Amca Şükrü Solmaz, bu şüphelerin ortadan kaldırılmasını istedi. Solmaz, "Saat 21.30 gibi telefonuyla birlikte denize düştüğü söyleniyor ancak savcılık saat 00.45'te Gaziosmanpaşa'dan sinyal alındığını tespit etti." dedi.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 10:10 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 10:15
Recep Solmaz’dan 6 aydır iz yok! Ailesi isyan etti: Olay aydınlatılsın

İÇİNDEKİLER

Sarıyer ilçesinde 5 Şubat akşamı, Rumeli Hisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi'nde iddiaya göre, sahilde gezen 4 arkadaş deniz kenarında özçekim (selfie) yapmak istedi.

İddiaya göre 4 kişi arasından tekstil çalışanı Recep Solmaz, 110 km hızla esen rüzgarlı havada ayağı kayınca bir anda dengesini kaybetti ve telefonuyla birlikte denize düştü.

Akıntıya kapılan genç adam gözden kayboldu. Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekipleri Recep Solmaz'ı arama çalışmaları başlatırken, arkadaşları ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Denizde günlerce süren aramalarda bir sonuç alınamadı.

6 aydan fazla süredir kendisinden haber alınamayan Recep Solmaz'ın ailesi büyük üzüntü içinde. Yeğeninin kaybolmasında şaibeli durumların olduğunu belirten amca Şükrü Solmaz, şüphe duydukları detayları anlattı. Amca Solmaz şunları aktardı:

"Ekipler, özel cihazlarla 15 gün arama yaptı ancak hiçbir ize rastlayamadılar. Hava şartları da arama çalışmalarını zorlaştırdı. Biz de 6 aydan fazladır aramadık yer bakmadık. Hastaneleri kontrol edip, bulunan her cesede koştuk ancak yeğenim yoktu.

Bazı şaibeli deliller bizi kuşkulandırdı. Polis karakolundan iki polisin, biz bir şey görmedik demesi, 3 arkadaşı tarafından Rumeli Hisarına gittiği belirtilen yeğenimin telefonu ile birlikte 21.30'da denize düştüğü söylenirken 00.45'te savcılık tarafından telefonunun Gaziosmanpaşa'da sinyal verdiği tespit edilmesi şaibeli bir durum oluşturuyor.



Bu şaibeli durumda yeğenimin ne ölüsüne ne de dirisine ulaşıldı. Öldürüldü mü, kaçırıldı mı, yoksa boğuldu mu bilemiyoruz. Adeta sır oldu." "Arkadaşlarının şüpheli ifadeleri bizim kafamızı karıştırıyor.

Telefonu ile birlikte Rumeli Hisarından denize düşen bir insanın cep telefonu saat 00.45'ten Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi'nden sinyal vermesi ve üç arkadaşının da çelişkili ifadeler vermesi nedeniyle olayın denizde boğulma olayı olmadığına kanaat getirdik.

Yeğenimin denize düştüğünü söyleyen ve ağabeyini almak için Gazi Mahallesine gelen arkadaşlarından birisi otomobil ile seyir halindeyken ağabeyi Ömer Solmaz'ın telefonunu aradığında arama sesi sonrasında telefonunun kapatılması kuşkuları daha da arttırdı.

Yeğenimin denizde olmadığını ya kaçırıldığı, ya öldürülüp bir yere atılmış olabileceğini düşünüyoruz. Eğer denize düşseydi mutlaka cesedi bir kıyıya vururdu. Yeğenimin başına ne geldiyse o üç arkadaşı çok iyi biliyor.



Boğuldu mu , öldürüldü mü yoksa kaçırıp bir yerde alımı konuluyor bilemiyoruz. Yeğenimin başına ne geldiyse aydınlatılıp ölüsünün yada dirisinin bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN