İstanbul'a kısa bir ara! Tatil için uzaklara gitmek de şart değil: Sizler için macera dolu gidilecek rotaları derledik...

Yaz sezonu tüm hızıyla sürüyor. Tatil planı yapanların seçeneği çok. Ancak tatil için uzaklara gitmek de şart değil.İstanbul'a yakın mesafede macera dolu kamp tatili ya da keşif dolu kültür turu yapabilirsiniz. İşte bazı rotalar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 06:57
İstanbul’a kısa bir ara! Tatil için uzaklara gitmek de şart değil: Sizler için macera dolu gidilecek rotaları derledik...

İÇİNDEKİLER

DOĞAYLA İÇ İÇE: AĞVA
Ağva hem İstanbul'a yakınlığı hem de doğayla iç içe konumuyla kısa tatillerin gözdesi. Doğa yürüyüşü, Göksu Nehri'nde tekne turu ve sahildeki restoranlarda yemek molası bu seyahati keyifli kılacak.

Saklıgöl, Şile Ayazma Plajı, Şile Feneri, Kadırga ve Kilimli koyları görülmesi gereken yerlerden.

HUZURLU ANLAR: SAPANCA
Sapanca Gölü, yeşilin tonları, bungalov otel keyfi ve alternatif kamp yerleri ile Sapanca, İstanbul'a yakın rotalar listesinde yer alıyor. Bisiklet ve ATV turları gibi macera dolu aktivitelerin de yapıldığı Sapanca'da gezilecek yerlerin başında Maşukiye, Akyazı ve Kırkpınar geliyor.

KÜLTÜR MİRASI: BURSA
İstanbul'a yakın tarihi bir rota olan Bursa, hem yemekleri hem de kültürel öğeleri ile her dönem ilgi görüyor. Önemli yapıları, doğal güzellikleri, rengarenk köyleri ile Bursa'da görülecek yerler arasında Uludağ, İznik Gölü, Gölyazı gibi birçok yer de bulunuyor.

SAHİL HAVASI:ŞARKÖY
60 kilometrelik uzun sahili ve sakin köyleri ile Şarköy de İstanbul'a yakın yerler arasında bulunuyor. Bu yolculukta Uçmakdere, Güzelköy, Gaziköy, Eriklice ve Tepeköy gibi yerler keşfedilebilir ve yamaç paraşütü yapılabilir.

TARİHİN İZİNDE: ÇANAKKALE
Kaz Dağları'nın eşsiz doğası, tarihi simgeleri ve antik kentleri ile Çanakkale ilgi çeken rotalardan oluyor. Truva ve Assos, Bozcaada ve Gökçeada, Kaz Dağları'nın köyleri, müzeler ve şehrin lezzet dolu restoranları ziyaretçilerini bekliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN