HAVA DURUMU | Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar 11 derece birden artacak!

Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcak hava dalgasının ardından Türkiye'de tarihi sıcaklık rekoru Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde kırıldı. Meteoroloji raporuna göre; Marmara ve Karadeniz Bölgesi hariç yurdun diğer bölgelerini kavuran sıcak havanın, önümüzdeki günlerde tüm yurtta etkili olması bekleniyor. Öte yandan yayımlanan meteoroloji raporunda sıcaklıkların 11 derece birden artacağı belirtildi. İşte son dakika hava durumu tahmini...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 07:46 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 10:24
HAVA DURUMU | Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar 11 derece birden artacak!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Eyyam-ı Bahur'un ardından Basra sıcaklıklarının etkisi altında girdi. Bazı illerde termometreler 45 dereceyi gösterdi. Marmara ve Karadeniz Bölgesi için ise sıcak hava dalgası yerini serinliklere bıraktı. Meteoroloji'nin 16 Ağustos tarihinde yayımlanan yeni hava durumu tahminine göre ise, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde tüm yurtta etkili olması beklendiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Artvin'in kıyı, Kütahya'nın kuzeybatı kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin, akşam saatlerinde Uşak'ın güney, Denizli'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

REKOR KIRILDI
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'yi etkisi altına sıcak hava dalgasından dolayı Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde sıcaklık rekoru kırıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Özhaseki, "Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının etkisiyle, bugün Türkiye'de sıcaklık rekoru kırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz verilerine göre; en yüksek sıcaklık 49,5 C ile Eskişehir Sarıcakaya'da ölçüldü. Eski rekor 20 Temmuz 2021'de 49,1 C ile Şırnak Cizre'de ölçülmüştü. Bu anlamda iklim değişikliğiyle mücadele için; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

BASRA SICAKLARI DÜKKAN KAPATTIRDI
Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da bir fırıncı, sıcaktan bunalıp dükkanını 3 günlüğüne kapattı. Esnafın dükkanının camına yazdığı, 'Aşırı sıcaktan bunaldım. 3 gün çalışmayacağım Pazartesi, Salı ve Çarşamba kapalıyız' yazısı görenleri şaşırttı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana'da sıcaklık gölgede 42 derece olarak ölçülürken park ve bahçelerdeki termometreler 49 dereceyi gördü.

Mahalle sakinlerinde Halil Bolat, "Yazıyı görünce çok şaşırdım. Gerçekten katılıyorum. Fırıncılara Allah yardım etsin. Yazın hava çok sıcak. Bence yaptığı doğru bir şey. Aslında 3 gün değil, 1 haftada yapsa iyi olurdu. Kapatıp denize gitti" dedi.



Cumali Kara isimli motokurye, "Şartlar zor, motosikletin lastiği yere yapışıyor. Sıcaklar dayanılmaz ama ekmek parası için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



"3 GÜNLÜĞÜNE KENDİME İZİN VERDİM"
Zekeriye Şeker ise plajdan video yollayarak, "11 yıldır fırıncılık yapmaktayım. Aşırı sıcaklara dayanamadım, bunaldım. Dışarı 50 derece, fırının içerisi bunun 2-3 katı. Herkesin kendisine izin vermesini isterim. Ben de 3 günlüğüne kendime izin verdim ve denize çimmeye geldim" diye konuştu.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Balıkesir çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 34°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 30°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 31°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

EGE
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kütahya'nın kuzeybatı çevrelerinin, akşam saatlerinde Uşak'ın güney, Denizli'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLİ °C, 40°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinde kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İZMİR °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

MERSİN °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

ÇANKIRI °C, 41°C
Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, kıyı kesimlerinin yer yer parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

DÜZCE °C, 33°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 24°C
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer sis olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Artvin'in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

SAMSUN °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

TOKAT °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 29°C
Az bulutlu ve açık, yarın zamanla yer yer parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

KARS °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

MALATYA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

VAN °C, 29°C
Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 44°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 44°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 43°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 44°C
Az bulutlu ve açık

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN