Zonguldak’taki baltalı vahşetten 1 gün önce doktorlar uyarmış! "Olmaz kızıma deli derler"

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 31 yaşındaki bir kadın, sabaha karşı cinnet geçirerek anne ve anneannesini baltayla doğrayıp, uzuvlarını evin penceresinden sokağa attı. Olay sonrası gözaltına alınan cani kadının sağlık raporu için getirildiği hastanede serçe parmağını ısırıp yuttuğu öğrenildi. Kan donduran vahşetle ilgili ortaya çıkan yeni detaylar ise milyonları dehşete düşürdü.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 15:06 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 15:06
Zonguldak’taki baltalı vahşetten 1 gün önce doktorlar uyarmış! Olmaz kızıma deli derler

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi dehşete düşüren olay geçtiğimiz Pazar Zonguldak Devrek'te meydana geldi. Psikolojik rahatsızlıkları olan Rabia Çataklı cinnet getirdi. Annesi Şeyda Çakırlı ile anneannesi Medine Küçükkaya'yı baltayla katletti. Cesetleri parçalara ayıran cani, iki kadının uzuvlarını ise balkondan aşağı attı.

HASTANEYE YATIRILMASINA KARŞI ÇIKTI
Vahşetle ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Olayın bilinenin aksine uzun süreli uğraşların sonucunda meydana geldiği ortaya çıktı. Buna göre; Rabia Çataklı'nın bir gün önce annesi tarafından psikiyatri doktoruna götürüldüğü, doktorun ise yapılan tetkiklerin ardından Çataklı'nın acilen hastaneye yatırılması gerektiği bilgisini verdiği öğrenildi. Ancak anne Şeyda Çataklı'nın doktoru dinlemedi. "Kızıma deli derler" diyerek Rabia Çataklı'nın hastaneye yatırılmasına karşı çıktı.

HASTALIĞINI ÖĞRENİNCE GİTTİ
Rabia Çataklı'nın doktordan eve geldikten sonra ise sessizliğini koruması üzerine anne Şeyda Çataklı, anneanne Medine Küçükkaya'yı çağırdı.

Köyde yaşayan Küçükkaya ise torunum rahatsız diyerek evden ayrılarak kızının evine gitti. Medine Küçükkaya'nın ise Şeyda Çataklı'nın ardından öldürüldüğü iddia edildi.

5 SAKİNLEŞTİRİCİ İĞNENİN ARDINDAN PARMAĞINI YEDİ
Ayrıca, hastanede sağlık kontrolleri sırasında parmağını kopararak yiyen Rabia Çataklı'ya olay öncesinde 5 sakinleştirici iğne yapıldığı belirtildi.

5 sakinleştirici iğneye rağmen parmağını bırakmayan Çataklı'ya çok sayıda görevli müdahale etti.

Ancak hiçbir şekilde parmağını ısırmaktan vazgeçmeyen Çataklı, 1 saatlik uğraşının ardından parmağını kopararak yedi.

TEKBİR GETİRDİ
Rabia Çataklı'nın jandarmaya ifade vermediği, o sırada sadece tekbir getirdiği öğrenildi.

Daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Çataklı, bilincinin biraz yerine gelmesinin ardından mahkemeye verdiği ifadede şunları söyledi:

Kendim ölecekmişim gibi hissettim. Neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum.

Mehdi olduğumu hissettim. Onların şeytan olduğu ve öldürmem gerektiği söylendi.


Ben de öldürdüm. Annemi ve anneannemi çok severdim. Neden yaptım hatırlamıyorum"

Olaya ilişkin soruşturma soruyor.