Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti: Esnafın borcu erteleniyor! Hangi iller kapsamda?

Hazine ve Maliye Bakanlığı düzenlemeyi hazırladı. Afet bölgesindeki esnafın Halk Bankası’ndan sağladığı krediler 6 ay daha faizsiz erteleme getirilmesine yönelik düzenlemeyi bekliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2023 Güncelleme 03 Ağustos 2023, 08:56
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti: Esnafın borcu erteleniyor! Hangi iller kapsamda?

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarlar, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine 6 ay daha faizsiz erteleme getirilmesine yönelik düzenlemeyi bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu depremden etkilenen esnafın kredi borçlarının 6 ay daha ertelenebilmesine yönelik mevzuatta gerçekleştirilecek düzenleme için son değerlendirmeler yapılıyor.

BAKİYE 9.5 MİLYAR TL
Daha önce 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle işleri veya işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi ödemeleri başvuru şartı aranmaksızın 6 aylığına faizsiz ertelenmişti.

Bu defa da Halk Bankası tarafından 6 Ağustos'ta süresi dolacak kredi borçlarının ertelenmesi kararının depremlerde yıkıma uğrayan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 6 ay daha uzatılması talebi üzerine yeni bir düzenleme hazırlandı.

Karar taslağına göre, söz konusu illerdeki krediler için erteleme kararı ilgili kamu idaresinden alınacak resmi belge ile bankanın değerlendirmesi sonucunda 6 ay daha uzatılabilecek. Bu kapsamda 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9.5 milyar lira kredi bakiyesi bulunuyor.



İNEGÖL'E 'ACİL DESTEK PAKETİ'
Bursa'nın İnegöl ilçesindeki yangında hasar gören fabrikalar için harekete geçen KOSGEB, 'Acil Destek Paketi'ni devreye alıyor. Hak sahibi işletmeler, finansman paketi kapsamında ilk 12 ayı geri ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi imkanından faydalanabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı paylaşımda, "Daha önce deprem ve sel felaketlerinde uyguladığımız KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni, İnegöl'de yaşanan yangından etkilenen işletmelerimiz için de devreye alacağız" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN