İstanbul’un köprüleri hepatit hastalığına dikkat çekti! Köprüler sarı renkte aydınlatıldı

Her yıl hepatit teşhisi konulan bireylere ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla yapılan farkındalık çalışmaları kapsamında, İstanbul'un simge noktaları olan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, Dünya Hepatit Farkındalık Günü dolayısıyla sarı renkte aydınlatıldı.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2023, 05:37 Güncelleme 29 Temmuz 2023, 07:07
İstanbul’un köprüleri hepatit hastalığına dikkat çekti! Köprüler sarı renkte aydınlatıldı

İÇİNDEKİLER

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü, Dünya Hepatit Farkındalık Günü dolayısıyla sarı renkte aydınlatıldı.Her yıl hepatit teşhisi konulmuş olan bireylere ve hastalığa dikkati çekmek amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yapılıyor.

Bu kapsamda önemli günlerde renk ve ışık gösterileriyle aydınlatılan İstanbul'un simge noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu kez de Dünya Hepatit Farkındalık Günü için ışıklandırıldı.

GÜNÜN İLK IŞIKLARINA KADAR DEVAM EDECEK
Sarı renkle her iki köprüde yapılan aydınlatma günün ilk ışıklarına kadar devam edecek.

HEPATİT NEDİR?
Hepatit karaciğerin iltihaplanmasıdır. Hepatit A, B veya C virüsü ile enfeksiyon, hepatitin en yaygın nedenleri arasındadır. Hepatit A sıklıkla kendi kendine iyileşse de hepatit B veya C tedavi edilmediğinde kronik inflamasyona, siroza, karaciğer kanserine ve hatta karaciğer yetmezliğine yol açabilir. Hepatit riski taşıyanlar veya hepatiti olanlar için tarama, önleme, teşhis ve tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Hepatitin yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkisi vardır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN