Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde panik | Kadın diplomatın gizlice görüntülerini çekmişti! Ajan sanıldı gerçek bambaşka çıktı

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde çalışan kadın diplomat P.A.L'nin masasının altından çıkan gizli kamera "casus" paniğine sebep oldu. Ancak gerçek bambaşka çıktı. Kadın diplomat P.A.L'nin masasının altından çıkan kayıt cihazının cinsel amaçlı görüntü kaydı yapması amacıyla güvenlik görevlisi Ahmet Ercan Cihan'ın tarafından konulduğu belirlendi. Cihan'ın30 yıla kadar hapsi istendi. Yargılanmasına başlanan Cihan, suçunu itiraf ederken 2 kişi hakkında daha suç duyurusunda bulunuldu. Belçika'nın Ankara Büyükelçisinin davaya katılma talebi ise reddedildi.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2023, 11:14 Güncelleme 17 Temmuz 2023, 11:30
Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği’nde panik | Kadın diplomatın gizlice görüntülerini çekmişti! Ajan sanıldı gerçek bambaşka çıktı

İÇİNDEKİLER

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli P.A.L, masasının altında gizli kamera bulmasının ardından konuyu üst makamlara bildirdi.

CASUS PANİĞİ YAŞANDI
Büyükelçilik gizli kameranın devlet özelindeki bilgi ve konuşmaların kayıt altına alındığını düşünerek casus paniği ile gizli kamerayı Belçika güvenlik birime gönderdi.

CASUS DEĞİL SAPIK ÇIKTI
Belçika'da yapılan incelemede gizli kameranın içinde devlet özelindeki bilgiler değil kadınlara ait görüntülerin olduğu tespit edildi. Büyükelçilik çalışanlara ait olan görüntüler hakkında soruşturma yapılması için güvenlik kamerası Türkiye'ye gönderildi.



ÖNCE TUVALETLERE ARDINDAN MASALARA YERLEŞTİRMİŞ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Büyükelçilikte araştırma yapıldı.

Kadınlar tuvaletinde de gizli kamera olduğu tespit edilirken kamerayı yerleştirenin ise elçilikte çalışan güvenlik görevlisi Ahmet Ercan Cihan olduğu belirlendi.



Cihan'ın, gizli kamerayı ilk olarak kadınlar tuvaletine koyarak büyükelçilik çalışanlarını gizlice kaydettiği, daha sonra büyükelçilikte görevli sekreter ve diplomatların masasının altına bantla yapıştırdığı gizli kamera ile günlerce görüntü aldığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cihan tutuklandı.

30 YIL HAPSİ İSTENDİ
Başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi.



Cihan ve Büyükelçilik çalışanı kadınların uzlaşamaması üzerine Cihan hakkında P.A.L, E.C.B, E.K.K. ve D.A'ya yönelik eylemleri nedeniyle 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan toplam 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, Cihan'ın kadınlar tuvaletine birden fazla kez kamera yerleştirdiği, kayıt yapılan görüntüleri izlediği, P.A.L'nin çalışma masasının altına yerleştirdiği kameranın fark edilmesiyle suçunu ikrar ettiği kaydedildi.

Hazırlanan iddianame Ankara 69. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.



BELÇİKA KATILMA TALEBİNDE BULUNDU
Cihan, suçlamaları kabul ederken, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme Büyükelçi'nin katılma talebini suçtan zarar görmediği gerekçesiyle reddederken, dosya kapsamında 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN