Cambridge mezunu kadın çiftçi, Eskişehir'de mor patates yetiştirmeye başladı!

Hayriye Kuşçu, dünyanın sayılı üniversitelerinden Cambridge’yi bitirdi. Kariyerini bırakıp Türkiye’ye geldi. Mor patates ekti. Üstelik gelirini de şiddet mağduru kadınlara verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2023 Güncelleme 04 Temmuz 2023, 06:59
Cambridge mezunu kadın çiftçi, Eskişehir’de mor patates yetiştirmeye başladı!

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de doğan Hayriye Kuşçu, 2013 yılında Cambridge Üniversitesi'nde "besin intolerans" eğitimi almak üzere İngiltere'ye gitti. Okulunu başarıyla bitirdi. Başta İngiltere olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden iş teklifi geldi. Ancak o Türkiye'ye dönmeye karar verdi.

Memleketi Eskişehir'e yerleşti. 10 dönüme mor patates ekti. Verim artınca üretimi genişletti. Bu kez Amasya'ya da dönümlerce arsa alıp patates ekti. Üstelik kazandığı parayı da şiddet mağduru kadınlara verdi. Kuşçu, mor patatesin İnka kral ile kraliçelerinin yiyeceği olduğunu belirtti. Şunları söyledi:



Amerika ve Avrupa'da çok ciddi tüketicisi var. Biz Türkiye'de üretimini yaparak ihracatı için çalışmalıyız. Eskişehir'de 4 yıl önce ilk etapta 10 dönümle başlamıştık. Bu yıl 120 dönüm ekiyoruz. Şimdi gittiğimiz bölgelerde önder çiftçilerden, ziraat mühendislerinden destek alıyoruz. Kadınlarla birlikte dikim yapıp üretimini sağlamayı amaçlıyoruz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN