Son dakika: Marmaris'te orman yangını: Korkunç gerçek ortaya çıktı!

Muğla Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri bölgeye intikal etti. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Öte taraftan olaya dair kan donduran bir gelişme yaşandı. Yangının, öldürülen kişinin ormana atıldıktan sonra şüpheli ya da şüphelilerce cesedinin ateşe verilmesi sonucunda çıktığı tespit edildi. Muğla ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca olaya yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2023, 16:16 Güncelleme 23 Haziran 2023, 20:17
Son dakika: Marmaris’te orman yangını: Korkunç gerçek ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Marmaris'in Sarıana Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.

Sarıana Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın ormanlık alanda duman görülmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

8 HELİKOPTER VE 5 UÇAK İLE HAVADAN MÜDAHALE
Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 helikopter ve 5 uçak ile havadan, çok sayıda orman işçisiyle karadan müdahale ediliyor.

Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı erleri de destek veriyor.

YANGIN, ATEŞE VERİLEN CESET NEDENİYLE ÇIKTI
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürürken, yangın bölgesinde ise bir erkek cesedi bulundu.

Yangının, öldürülen kişinin ormana atıldıktan sonra şüpheli ya da şüphelilerce cesedinin ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Muğla ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

MUĞLA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangın bölgesine gelerek yapılan çalışmaları yakından takip etti. Vali Tavlı, "Ekiplerimizin yoğun çalışması ile yangını çok şükür kontrol altına aldık, geçmiş olsun" dedi.

CESEDİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Yangın bölgesinde yanmış halde bulunan erkek cesedinin kime ait olduğu ortaya çıktı. Cesedin Iraklı 26 yaşında Fahad Adnan Ahmed Al khudhur olduğu tespit edildi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma çerçevesinde orman yangınına yakın bölgede alkollü halde bulunan M.A. (44) gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.A.'nın çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli önce sağlık kontrolü için hastaneye, ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan ormanda bulunan yanmış cesedin Irak uyruklu F.A.A.K. (35) olabileceği değerlendiriliyor. 2 Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğü öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN