Eskişehir'de devrilen işçi servisindeki 3 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

Eskişehir’de bir fabrika işçilerini taşıyan otobüsün yoldan çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken 31 kişi yaralandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan otobüs şoförü Zafer Bozdemir ise tedavisinin ardından gözaltına alındı. Otobüs şoförünün, emniyetteki işlemlerinin ardından Bozüyük Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından hakim karşısına çıkarılan sürücü, tutuklanarak Bilecik M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2023, 10:45 Güncelleme 19 Nisan 2023, 18:45
Eskişehir’de devrilen işçi servisindeki 3 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'in İnönü ilçesinde işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

ŞARAMPOLE DEVRİLDİ
Eskişehir'in İnönü ilçesi yakınlarında meydana geldi. İnönü-Bilecik karayolu 7'nci kilometrede meydana gelen kazada, Zafer Bozdemir idaresindeki 26 S 7433 plakalı işçi servisi yoldan çıkarak şarampole devrildi. Meydana gelen kaza sonucu olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

3 İŞÇİ OLAY YERİNDE CAN VERDİ
Kaza sonucu ilk belirlemelere göre Özgün Sevim Kök (31), Yıldız Kollar (40) ve Erhan Akbardak (49) hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 31 kişi ise Eskişehir ve Bozüyük'te bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza yapan servisin içinde bulunan yolcuların, yakınlardaki bir kamyon fabrikasında işçi olduğu ve mesaiye gittikleri öğrenildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA
Eskişehir'de 3 işçinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kazanın ardından otobüs şöförü Zafer Bozdemir, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Kazada hayatını kaybeden Özgün Sevim Kök (31), Yıldız Kollar (40) ve Erhan Akbardak'ın (49) cenazeleri ise savcılık incelemesi sonrası hastane morguna kaldırıldı. Yol kenarındaki tarlaya uçup, yan yatan otobüs de vinçle olay yerinden kaldırıldı.



FABRİKA İŞÇİLERİNE MEZAR OLAN OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
Kazadan yaralı olarak kurtulan otobüs şoförü Zafer Bozdemir ise tedavisinin ardından gözaltına alındı. Otobüs şoförünün, emniyetteki işlemlerinin ardından Bozüyük Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından hakim karşısına çıkarılan sürücü, tutuklanarak Bilecik M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

FABRİKADA ÜRETİME ARA VERİLDİ
İnönü ilçesindeki bir kamyon fabrikasının işçileri olan diğer yaralıların ise kentteki hastanelerde tedavisi sürüyor. İşçilerden Mustafa Yılmaz, Ersin Gölpınar, Orkun Kervan ile Hüseyin Muhammet Yıldız'ın yoğun bakım ünitesine alındığı, hayati tehlikeleri bulunduğu belirtildi. Öte yandan kaza nedeniyle fabrikada, üretime bugünlük ara verildi. İşçiler, mesai arkadaşlarına destek vermek için hastaneye koştu.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"
Türk Metal Sen Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Orhan Demir, "Vallahi çok üzgünüz. Sabah arkadaşlarımız işe giderken kaza meydana geldi. Sabah haber aldık, hemen olay yerine gittik. 3 canımızı orada bıraktık. Çok üzgünüm, söyleyecek hiçbir şey yok. Keşke olmasaydı; arkadaşlarımızı geri getiremeyeceğiz. Ama yaralı arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Onların durumları iyi. İnşallah onların hayata dönmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını anlatan Demir, "Hız ile ilgili bir probleminin olmadığını duyduk. Servis şoförünün durumu ile ilgili de zannedersem gözaltına alındı. Soruşturması yapılıyor. Bir sıkıntı, bir kusur varsa; bunun takipçisi olacağız. Sabah fabrika direktörümüz, fabrikadaki üretimi durdurdu. Tatil etti. Bütün arkadaşlarımız evlerine gönderdi. Çünkü hepimizin psikolojisi bozuldu. Hepimizin canı yandı. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız. Dolayısıyla da üretimi de durdurmuş olduk. Arkadaşlarımız hastanelerde yaralılara destek veriyor" diye konuştu. Soruşturma sürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN