Pitbullu saldırganlara ateş edip bir kişiyi öldüren polis tutuklandı

İstanbul Fatih'te pitbull cinsi köpekleri gezdiren 3 kişi ile göreve giden bir polis memeuru arasında çıkan kavgada polisin açtığı ateş sonucu bir kişi ölmüştü. Olayın ardından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen polis memuru K.A. çıktığı mahkemede “Kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2022, 23:29 Güncelleme 07 Aralık 2022, 23:42
Pitbullu saldırganlara ateş edip bir kişiyi öldüren polis tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Fatih'te yasaklı ırk olan 2 pitbull cinsi köpekle kendisine saldıran kişileri, durdurmak için silahla ateş eden ve bir kişinin ölümüne sebebiyet veren polis memuru çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PITBULLLARI POLİSE SALDIRTTILAR
Dün Yenikapı, Katip Kasım Mahallesi Langa Hisarı mevkisinde polis memuru K.A. ile pitbull cinsi iki köpeği gezdiren Poyraz Gelener, C.K. ve B.A.P. arasında tartışma yaşanmıştı.

PİTBULLU SALDIRGANLARA ATEŞ ETTİ
Tartışma sırasında köpekleri polis memurunun üzerine saldırtan şüphelileri durdurmak için K.A. silahını ateşlemişti.


POLİSİN VURDUĞU SALDIRGAN ÖLDÜ
Bu sırada yaralanan Poyraz Gelener kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

AKRABALARI HASTANEDE TAŞKINLIK ÇIKARDI
Vurulan 25 yaşındaki H.G. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şahsın ölüm haberini alan yakınları hastaneye akın etti. Ölen şahsın yakınlarından bazılarının hastanede taşkınlık çıkarması nedeniyle polis ekipleri hastane içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan İHA'nın haberine göre; hayatını kaybdeden Gelener'in "uyuşturucu", "hırsızlık", "kapkaç" ve "kasten yaralama" gibi suçlardan çok sayıda kaydı olduğu ortaya öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Poyraz Gelener'in hayatını kaybettiği olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada; Poyraz Gelener, C.K. ve B.A.P. isimli kişilerin, yanlarındaki iki pitbull köpeğiyle birlikte, sivil kıyafetli polis memuru K.A.'ya saldırdıkları, saldırı sonucunda polis memurunun ateş etmesiyle Poyraz Gelener'in hayatını kaybettiği belirtildi.

2 PİTBULLU POLİSİN ÜZERİNE SALDILAR
Açıklamada, şöyle denildi:

"Fatih Katip Kazım Mahallesi, Langa Hisarı Yenikapı mevkisinde, 18.50 sıralarında, yolda sivil kıyafetli olarak yürüyen polis memuru K.A. ile aynı yolda pitbull cinsi iki adet köpek gezdiren (P.G.) , (C.K.) ve (B.A.P.) adlı şahıslar arasında tartışma çıkmıştır. Yaşanan tartışma sonrasında şahısların köpeklerle birlikte saldırısı neticesinde polis memuru K.A. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Polis memuru K.A.'nın saldırıyı bertaraf etmek amacıyla beylik tabancasıyla açtığı ateş sonucu P.G. isimli şahıs yaralanmıştır. Yaralı (P.G.), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaya karışan (C.K.) ve (B.A.P.) isimli şahıslar ile polis memuru K.A. gözaltına alınmış, iki adet pitbull cinsi köpek muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz."

Olayla ilgili gözaltına alınan saldırganlardan B.A.P. ile polis memuru K.A. adliyeye sevk edildi. Olay sırasında olay yerinde olan C.K.'nın ise tanık sıfatı ile ifadesi alındığı öğrenildi.

POLİS MEMURU TUTUKLANDI
Savcılıktaki ifadelerinin ardından B.A.P. ve polis memuru K.A. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe polis memuru K.A. "Kasten öldürme suçundan tutuklanırken, şüpheli B.A.P. İse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN